ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πατρών – Πύργου: Από το Καλοκαίρι και βλέπουμε για τη δημοπράτηση!

Για μια ακόμη φορά πάει πίσω το έργο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός η δημοπράτηση θα καθυστερήσει κατά ένα περίπου εξάμηνο !

Παρότι ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης είχε από το περασμένο καλοκαίρι δεσμευθεί για την τμηματική εκκίνηση της δημοπράτησης του έργου, εντούτοις οι συνεχείς αναβολές έφθασαν το θέμα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αυτό τον μήνα ο κ. Σπίρτζης είχε υποσχεθεί πως θα ξεκινούσε η δημοπράτηση.

Ο κ. Σπίρτζης μεταθέτει και πάλι τον χρόνο δημοπράτησης του έργου

Συγκεκριμένα απαντώντας, τον περασμένο μήνα, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Γιάννη Κουτσούκου για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ειχε αναφέρει πως : Μέσα στον μήνα αναμένεται να δημοπρατηθεί η πρώτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, η οποία θα έχει προϋπολογισμό 67 εκατ. ευρώ και θα εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ.

“Το πρώτο κομμάτι του έργου… θα βγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Αυτό που πιέζουμε τις υπηρεσίες είναι για να βγουν δύο διαγωνισμοί, δύο από τα τμήματα του έργου Πάτρα – Πύργος μέσα στο Δεκέμβριο” είχε σημειώσει.

Τωρα ο υπουργός αναβάλλει και πάλι την πρώτη δημοπράτηση, τοποθετώντας την στις αρχές του καλοκαιριού. Διότι -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- πρέπει να προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος, για την επικαιροποίηση του έργου !

Related Articles

Back to top button