ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμοσυρροή χθες βράδυ στη Veso Mare για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη – Δείτε φωτό

Χαμογελαστός, ευγενικός και προσιτός χθες βράδυ (Πέμπτη 7 Ιανουαρίου) ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη Βέσο Μάρε της Πάτρας, όπου βρέθηκε για την προώθηση της ταινίας του «Ένας άλλος κόσμος», η οποία προβάλλεται ήδη με μεγάλη επιτυχία και στην Πάτρα. Γέμισε το φουαγιέ των Ster Cinemas όχι μόνο από δημοσιογράφους, αλλά και θαυμαστές του, οι οποίοι παρακολούθησαν την συνέντευξη Τύπου και έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο ίδιος υπομονετικός φωτογραφήθηκε και μίλησε με όλους (πλειοψηφούσαν οι γυναικείες παρουσίες) και στη συνέχεια συζήτησε και με το κοινό που παρακολούθησε την ταινία.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

«Ευχαριστώ για την υποδοχή, δεν περίμενα τόσο κόσμο» ήταν τα πρώτα λόγια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη όταν αντίκρισε τους θαυμαστές του.«Από την Πάτρα δεν είμαι απλά ικανοποιημένος. Είμαι ευγνώμων» δήλωσε όταν ρωτήθηκε για την πορεία της ταινίας στην πόλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πάτρα την ταινία έχουν δει μέσα σε 20 μέρες περίπου 6.000 θεατές.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει συζήτηση για τον κινηματογράφο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό…

«Η Ελλάδα παρέχει έμπνευση άλλα όχι παραγωγικότατα. Εάν όμως υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος για να τα καταφέρεις»τόνισε για συνεχίζει λέγοντας:

«Μια ταινία μπορεί να σου δώσει ένα διαβατήριο για το εξωτερικό.Στην Ελλάδα δεν υπάρχει βιομηχανία θεάματος . Είναι δύσκολο να εξάγει λόγω μεγέθους και γλώσσας».

«Είναι εξωφρενικά αισιόδοξο το ότι γίνονται ταινίες στην Ελλάδα. Η τέχνη είναι μια διέξοδος. Για μένα αυτό είναι μια χαραμάδα ελπίδας».

Σε σχέση με την ταινία «Ένας άλλος κόσμος»…

«Δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ από το έργο μου. Το αγαπάω σαν παιδί μου. Είναι ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Είναι όμως μια ταινία για τον έρωτα, την αγάπη, τις σχέσεις. Πάντα αυτό κάνω.

Στις δουλειές μου όλα δίνονται μέσα από προσωπικές σχέσεις .Επικεντρώνομαι στην αγάπη. Είναι αυτή που επιβιώνει και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Σε αυτή την ταινία η κρίση παίζει ρόλο, είναι το εμπόδιο στις ανθρώπινες σχέσεις».

Σχετικά με τον τίτλο της ταινίας ανέφερε ότι ήθελε έναν πολυδιάστατο τίτλο ο οποίος βρέθηκε αφού ολοκληρώθηκε η ταινία. «Όταν είμαστε ερωτευμένοι ζούμε σε έναν άλλο κόσμο τόνισε.

Σχετικά με την συνεργασία με τον Τζ. Κ. Σίμονς…

«Διάβασε το σενάριο, του άρεσε, ήθελε να κανει κάτι διαφορετικό και είπε ότι μπορεί να έθει στην Ελλάδα και να το κάνει. Μέχρι να τον δω στο αεροδρόμιο ήμουν επιφυλακτικός. Τελικά ήρθε και είμαι ευτυχής για αυτή την συνεργασία».

Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που παίζει η μουσική στις δουλειές του…

«Είμαι ένας άνθρωπος που ακούει όλη μέρα μουσική. Ακόμα και την ώρα που γράφω. Αυτό περνάει στο σενάριο, μεταφέρεται στο γύρισμα. Με τους ηθοποιούς ακούμε μουσική. Και σε αυτή την ταινία υπάρχει μια πρωτότυπη μουσική. Ο Κώστας Χρηστίδης έγραψε μια εξαιρετική κινηματογραφική μουσική».

Όσο για το αν σκέφτεται την επόμενη δουλειά του ….

«Έχω κάποιες ιδέες όμως γράφω όταν θέλω να αποσυμπιεστώ, Είναι νωρίς για το επόμενο βήμα. Προς το παρόν θέλω να ζήσω αυτό που συμβαίνει με αυτή την ταινία».

Έχει σκεφτεί να σκηνοθετήσει σενάριο κάποιου άλλου;

«Δεν έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής να σκηνοθετήσω το σενάριο κάποιου άλλου αλλά δεν θα το απέκλεια. Θα το έκανα χωρίς να ξέρω εάν το αποτέλεσμα θα είναι καλό».

Σε σχέση με την τηλεόραση…

«Εάν είχα μια καλή ιδέα, εάν η τηλεόραση μου παρείχε τον χώρο και τον χρόνο που θα χρειαζόμουν για μια δουλειά, θα έκανα ξανά κάτι σε αυτήν».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης συνομίλησε με το κοινό και μετά το τέλος της προβολής της ταινίας ενώ στο πρόγραμμα του υπάρχουν επισκέψεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Related Articles

Back to top button