ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ακατάλληλα 22 σπίτια μετά τον σεισμό των 5,2 ρίχτερ – Κλειστά για δεύτερη ημέρα τα σχολεία – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Δεν πήγαν σχολείο ούτε σήμερα το πρωί οι μαθητές σε Ζαχάρω και Ανδρίτσαινα, μετά τα 5,2 ρίχτερ και την αναγκαιότητα για έλεγχο των κτιριακών υποδομών, που προκάλεσαν. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών που προκάλεσε ο δυνατός σεισμός.

Όπως είπε στο thebest.gr επικοινώνησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, από χθες κιόλας, έγιναν κατά προτεραιότητα και σοβαρότητα, 40 αυτοψίες, από κλιμάκιο μηχανικών του πρώην ΤΑΣ, για να διαπιστωθεί η στατική επάρκεια κατοικιών και άλλων οικημάτων, σε Κρέσταινα, Ανδρίτσαινα και ιδιαίτερα στο χωριό Φρίξα, όπου έγιναν και οι περισσότερες ζημιές.

Αυτοψία από το ΤΑΠ Ηλείας

Η προϊσταμένη του ΤΑΠ Ηλείας, κα Πηνελόπη Μωυσιάδου, μαζί με μία εκ των τριών αναπλ. προϊστ., Άννα Τσαντίλη, επισκέφθηκαν όλες τις περιοχές με τα υπό εξέταση κτίσματα (Φρίξα, Κρέστενα, Καλλιθέα) προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές στα σπίτια και να εξετάσουν την κατοικησιμότητά τους.

Το σύνολο των αυτοψιών στη Φρίξα ήταν 34 εκ των οποίων:
ελέγχθηκαν 31 κατοικίες, μια αποθήκη και δύο άλλοι ακόμη χώροι. Οι 17 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες και 17 κατοικήσιμες.

6 αυτοψίες έγιναν στα Κρέσταινα και από 2 μηχανικούς. Εκεί σε 5 κατοικίες και ένα ακόμη οίκημα κρίθηκαν:1 οικία κατοικήσιμη και άλλα 5 κτίσματα μη κατοικίσιμα.
Στο σύνολο των 40 αυτοψιών, 22 κρίθηκαν μη κατοικισιμα και 18 κατοικισιμα.

Αφού περάσει 45ωρο, θα διενεργηθεί δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 22 κτίσματα για να αξιολογηθεί η καταλληλότητά τους.

Ζημιές και στον δήμο Ζαχάρως

Ζημιές από τον σεισμό προκλήθηκαν και στον δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, καθώς έχει υποστεί σοβαρή ζημιά το τετραώροφο κοινοτικό κτίριο της ΤΚ Πετραλώνων.

Εξάλλου, πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή του ΟΣΚ κ. Παπαδάκη ο οποίος τον ενημέρωσε πως τρία κλιμάκια μηχανικών είναι καθ΄ οδόν για να ελέγξουν σχολεία της Κρέσταινας και της Ανδρίτσαινας, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και ο δήμαρχος Ζαχάρως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα σχολικά κτίρια είναι στατικά επαρκή, ώστε να επιτραπεί στους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια.

THEBEST.GR

Related Articles

Back to top button