ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αρκετές ζημιές από τον χθεσινό σεισμό – Ξεκινούν οι καταγραφές (Βίντεο)

Τις πληγές της από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό στην Κρέστενα, μετράει σήμερα η ευρύτερη περιοχή.

Τα σχολεία της Τοπικής Κοινότητας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να γίνει έλεγχος για τυχός ζημιές. Για το σεισμό ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ αυτοψίες θα κάνουν στην περιοχή μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος.

 

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στην ιστορική κωμόπολη της Κρέστενας πολλά παλιά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τη δόνηση, ενώ σε πολλά τμήματα της πόλης έχουν τοποθετηθεί κορδέλες για λόγους κινδύνου.

Ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές υπέστη κατοικία οικογένειας στην Κρέστενα.

Στο σπίτι διαμένει τετραμελής οικογένεια που μετά το σεισμό ήταν αναγκασμένη να ξεσπιτωθεί αφού τμήμα της τοιχοποιίας αποκολλήθηκε και έμεινε στον αέρα. Η δημοτική αρχή πρότεινε στον ιδιοκτήτη και την τετραμελή οικογένεια να φιλοξενηθούν εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε “πληγωθεί” και πάλι από σεισμό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο για την επισκευή που ζήτησε ο ιδιοκτήτης ουδέποτε εγκρίθηκε με αποτέλεσμα η κατάσταση του κτιρίου να επιδεινωθεί, σύμφωνα με το ilialive.gr

JAS 3163

JAS 3164

JAS 3167

JAS 3170

JAS 3172

Related Articles

Back to top button