ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Απ. Κατσιφάρας: Δε σταματάμε να διεκδικούμε για το καλό των παιδιών μας -Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων, ένα έργο προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Πρόκειται για ένα ακόμη υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκε προς χρήση και λειτουργεί κανονικά από τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Ένα ακόμη σχολείο παραδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Ως Περιφέρεια δώσαμε προτεραιότητα στα σχολεία που είχαν καταστραφεί ή υποστεί πολλές ζημιές εξαιτίας του σεισμού τον Ιούνιο του 2008» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας «το νέο αυτό κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές και υποδέχεται πλέον όλους τους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκαναν μάθημα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

2

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν και συμμετείχαν αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για ολόκληρη την περιοχή: «Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να φτάσουμε στη σημερινή ευχάριστη ημέρα».

Μετά το Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας, το Λύκειο Δεμενίκων, το Γυμνάσιο Λουσικών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων είναι ένα ακόμη από τα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το Γυμνάσιο στο Λάππα.

3

«Παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένα από τα ενταγμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ που εκτελούμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους για την Παιδεία. Στόχος μας ήταν και παραμένει να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να μην σταματάμε να διεκδικούμε. Προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας, των πολιτών μας, των παιδιών μας» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.

Στη χθεσινή εκδήλωση των εγκαινίων, εκτός του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιος Μαυρόγιαννης.

 

Το έργο

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων είναι συνολικής δυναμικότητος 300 μαθητών.

Αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, δύο εργαστήρια, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα εστιατορίου για την χρήση του ολοήμερου σχολείου.

Επιπλέον περιλαμβάνει γραφείο διευθυντού, γραφείο δασκάλων και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο είναι τριώροφο συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button