ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψίχουλα για την συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο αρμόδιος περιφερειάρχης ΔΕ κ .Λύτρας, υπεγράφη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμβαση συντήρησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ του αναδόχου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μπεσαράτ Φάρες και υπηρεσιακών παραγόντων .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( ΣΑΕΠ 001/2013 ) και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χωρας. Το Οδικού Δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζει σε αρκετά σημεία σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την μετακίνηση των πολιτών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Λύτρας σε δηλώσεις του, αφού επεσήμανε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εν λόγω δίκτυο και την δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκφράζοντας και τη βούληση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια προσπαθεί εξασφαλίζοντας πόρους να δώσει στους πολίτες όσο το δυνατόν καλύτερα ένα ασφαλές οδικό δίκτυο με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας ζήτησε από τον ανάδοχο να ξεκινήσουν πολύ σύντομα οι εργασίες συντήρησης, τηρώντας όλα τα χρονοδιαγράμματα.

Related Articles

Back to top button