ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Τα περιθώρια και τις δυνατότητες που έχει για να μπορέσει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο να είναι αυτόνομο οικονομικά θα εξαντλήσει μέσα στο επόμενο η Διοικούσα Επιτροπή, σε συνεργασία πάντα με την Δημοτική Αρχή.

Βέβαια, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν γιατί η κρατική χρηματοδότηση, αλλά και η οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο είναι απαραίτητες, προκειμένου το Στάδιο να συνεχίσει την λειτουργία του καινα είναι ένας ανοικτός χώρος μαζικού αθλητισμού για τους Πατρινούς.

Η Διοικούσα Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση, αλλά και την διαχείριση του Σταδίου, έχει ήδη υποβάλει υπόμνημα στο Υπουργείο και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για συγκεκριμένα χρηματοδοτικά αιτήματα.

Εξάλλου, ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις των αθλητικών φορέων για το διεκδικητικό πλαίσιο της πόλης για τον αθλητισμό, στο οποίο σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει το Π.Σ. θα έχει μία περίοπτη θέση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δημοτικό προϋπολογισμό, στον πρώτο 1,5 χρόνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής θα επενδυθούν στο Στάδιο, πάνω από 400.000 ευρώ, ένα ποσό που με βάση τα οικονομικά του Δήμου που είναι σε κακή κατάσταση, φανερώνει και με το παραπάνω την βαρύτητα που δίνεται στο Παμπελοποννησιακό.

 

Πάτρα: Έρχονται συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις την άνοιξη στο Π.Σ. (pics)

Η εμπορική χρήση του Σταδίου

Από εκεί και πέρα η Διοικούσα Επιτροπή έχει κλείσει ήδη συμφωνία με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) για την καθιέρωση ετήσιας έκθεσης Τοπικών Προϊόντων «HORECA WEST».

Εξάλλου, τα μέλη της Δ.Ε βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ για τη διοργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που θα αποφέρει και τις ανάλογες εισπράξεις στο ταμείο του Σταδίου, ενώ υπάρχει επικοινωνία και συννενοήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, με εξειδικευμένα γραφεία για κλείσιμο συναυλιών, κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Η επιτροπή βρίσκεται κοντά σε στρατηγική συμφωνία με πολύ μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών για αποκλειστική δραστηριότητα της διαφήμισης στο χώρο του Σταδίου, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με τοπικές επιχειρήσεις της Πάτρας για διαφημιστικά πακέτα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η δημοπράτηση κυλικείου με εντευκτήριο. Τέλος, ενδιαφέρον υπάρχει και για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων, με το Π.Σ να έχει εκπρόσωπο στο συντονιστικό όργανο του Δήμου για το σχετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά τα δημοτικά κτίρια και την δημοτική ακίνητη περιουσία.

Κάτι που φυσικά θα δώσει αρκετά “μπόνους” στο οικονομικό ζήτημα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου… 

patrasevent.gr

Πάτρα: Έρχονται συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις την άνοιξη στο Π.Σ. (pics)

Related Articles

Back to top button