Best of Network

Θεσσαλονίκη: Ζητάνε πλατείες για να γυρίσουν αισθησιακή ταινία, να φωτογραφίσουν άλογα και να εκθέσουν φίδια 

Με αφορμή την πρόσφατη ιστορία με τους εξορκισμούς σε πλατεία της Θεσσαλονίκης, έχει ενδιαφέρον να αναζητήσουμε για ποιους άλλους λόγους και ποιοι ζητάνε τις πλατείες και τις άπλες της πόλης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.   

Πρόσφατα για παράδειγμα πολίτης ζήτησε να στήσει έκθεση ερπετών και ειδικότερα φιδιών στην πλατεία Αριστοτέλους, άλλος να χρησιμοποιήσει την οδό Τσιμισκή για φωτογράφηση μοντέλων σε αραβικά άλογα και κάποιος τρίτος να παραχωρηθεί τμήμα του πάρκου της ΧΑΝΘ για γυρίσματα αισθησιακής ταινίας ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο!

ADS

«Ως διαδικασία η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου προβλέπεται από την κανονιστική απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, αποτελεί συχνά πεδίο αντιπαράθεσης. Καμιά φορά όμως και γέλιου. Ευτράπελα πολλά και σε κάποιες περιπτώσεις τόσο ακραία που κι εγώ πίστευα ότι πρόκειται για φάρσα», δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, στο γραφείο του οποίου έφτασαν σ’ ένα διάστημα τριών ετών και παρά τους περιορισμούς της πανδημίας και τις καραντίνες συνολικά 487 αιτήματα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η περιοχή που ζητείται περισσότερο από κάθε άλλη είναι η πλατεία Αριστοτέλους.

«Η συγκεκριμένη πλατεία έχει ζητηθεί για έκθεση φιδιών, για στήσιμο υπαίθριας αγοράς προϊόντων, για λούνα παρκ. Σε άλλη περίπτωση, στην οδό Τσιμισκή και εν ώρα λειτουργίας της αγοράς ζητήθηκε παραχώρηση πεζοδρομίου από εταιρία που ήθελε να κάνει φωτογράφηση μοντέλων πάνω σε αραβικά άλογα. Φανταστείτε τι θα πάθαιναν τα άλογα μέσα στην Τσιμισκή με τα κορναρίσματα, τα μηχανάκια και τους πεζούς…», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αρνητική ήταν η απάντηση του δήμου και στο αίτημα για τις τελετές με τους εξορκισμούς, που ωστόσο τελέστηκαν από τα μέλη της αίρεσης στην πλατεία Δικαστηρίων, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου.

150 ευρω το τετραγωνικό μέτρο

«Στο θέμα των εξορκισμών που πήρε πολύ μεγάλη διάσταση είναι σαφές ότι άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης δεν δόθηκε ποτέ. Απεναντίας ξεκαθάρισα στον εκπρόσωπο της θρησκευτικής οργάνωσης ότι δεν πρόκειται οι πλατείες της πόλης να καταστούν χώροι λατρείας και θρησκευτικών τελετουργιών και γι’ αυτό δεν θα χορηγηθεί άδεια. Παρανόμως αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Χαίρομαι που η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης», επανέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες παραχωρήσεις για κοινόχρηστο χώρο αφορούν πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικά events σωματείων, συλλόγων αλλά και του ίδιου του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Ιδιωτικές εταιρίες μπορούν να νοικιάζουν δημόσιο χώρο για την εμπορική προβολή και προώθηση των προϊόντων τους με χρέωση 150 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ανά ημέρα και αυτό αποτελεί σημαντικό έσοδο για τον δήμο. Απαγορεύεται αυστηρά η πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στον δημόσιο χώρο παρά μόνο εάν ορίζει διαφορετικά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ή έχει προηγηθεί διαδικασία δημοπρασίας», συμπληρώνει ο κ. Κούπκας.

Πηγή: topontiki.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button