Best of Network

Συνταξιούχος Ελληνοκαναδός κέρδισε 70 εκατομμύρια στο Lotto Max

«Είναι λίγο κλισέ, ακριβώς όπως εκείνη η ταινία (My Big Fat Greek Wedding), αλλά δεν θα το ήθελα αλλιώς», λέει ο υπερτυχερός Γκρέγκορι Τσιάλτας

Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει μια παροιμία και στην περίπτωση του Ελληνοκαναδού Γκρέγκορι Τσιάλτα ταιριάζει γάντι. Ο άνδρας που ήταν δημόσιος υπάλληλος και πριν από λίγο καιρό βγήκε στη σύνταξη είδε την τύχη του να του χαμογελά διάπλατα όταν κέρδισε στο Lotto Max το αστρονομικό ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως είπε ο άνδρας πρώτο του μέλημα είναι να φροντίσει οικονομικά τη μεγάλη ελληνική οικογένειά του. 

«Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια», είπε ο κ. Τσιάλτας για να συνεχίσει: «Είναι λίγο κλισέ, ακριβώς όπως εκείνη η ταινία (My Big Fat Greek Wedding), αλλά δεν θα το ήθελα αλλιώς. Γι’ αυτό και απευθύνθηκα πρώτος σε αυτούς με αυτή την απίστευτη είδηση».

Ο Τσιάλτας αγόρασε το τυχερό δελτίο από το Sheppard Ticket Centre ενώ βρισκόταν έξω για ψώνια και επέλεξε αριθμούς σημαντικούς για τα παιδιά του, τα αδέλφια του και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Είπε ότι αρχικά νόμιζε ότι είχε βρει μόνο τρεις αριθμούς και κέρδισε ένα δωρεάν εισιτήριο, αλλά κάτι του είπε να ελέγξει ξανά το δελτίο.

«Τότε συνειδητοποίησα ότι έβλεπα τους αριθμούς από λάθος ημερομηνία κλήρωσης. Έτσι, γύρισα πίσω για να δω τα αποτελέσματα από την κλήρωση του Lotto Max στις 19 Απριλίου και τότε είδα ότι είχα και τους επτά αριθμούς. Έπαθα απόλυτο σοκ».Δυσπιστώντας, ο κ. Τσιάλατς τηλεφώνησε στον καλύτερό του φίλο για να το επιβεβαιώσει.

«Του ζήτησα να ελέγξει τους αριθμούς στο OLG.ca και να μου τους διαβάσει. Όλοι οι αριθμοί εξακολουθούσαν να ταιριάζουν. Ήταν απίστευτο για εμάς, αλλά έπρεπε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι είχα το νικητήριο δελτίο. Έτσι, αποφασίσαμε να συναντηθούμε σε ένα κατάστημα κοντά στα σπίτια μας και να τους ελέγξουμε τριπλά χρησιμοποιώντας το μηχάνημα ελέγχου λαχνών του καταστήματος. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να φύγω ήσυχα από το κατάστημα, αλλά ο φίλος μου είχε φρικάρει!»

Ο Τσιάλτας θέλησε να μοιραστεί τα νέα με την οικογένειά του. «Τους έβαλα όλους στο FaceTime για να μοιραστώ αυτά τα συναρπαστικά νέα, αλλά κανείς δεν με πίστεψε. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να τους πείσω ότι ήταν αλήθεια».

Αφού αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την υγεία του τον περασμένο χρόνο, ο Τσιάλτας δήλωσε ότι η υποστήριξη της οικογένειάς του σήμαινε πολλά.«Ήταν φοβερό και συγκινητικό να έχω την αγάπη τους κατά τη διάρκεια όλης αυτής της απίστευτης εμπειρίας», δήλωσε στην OLG.

«Με κράτησαν προσγειωμένο και συγκεντρωμένο σε αυτό που είναι πιο σημαντικό – την οικογένειά μου». Ανάμεσα στα σχέδια για το πώς θα ξοδέψει μέρος των χρημάτων που κέρδισε είναι τα ταξίδια, η εξασφάλιση ότι τα παιδιά του θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, πιθανώς νέα αυτοκίνητα και σπίτια για την άμεση οικογένειά του και η προσφορά στην κοινότητα.

Ωστόσο, ο Τσιάλτας θέλει επίσης να προσφέρει τα καλύτερα που μπορεί και σε ένα ζώο.

«Σκοπεύω να υιοθετήσω έναν σκύλο διάσωσης, ώστε να μπορέσω να αλλάξω τη ζωή τους προς το καλύτερο, όπως ακριβώς συνέβη και σε μένα. Μπορούμε να αγοράσουμε τα πάντα τώρα, αλλά οι αναμνήσεις είναι πιο σημαντικές γιατί θα διαρκέσουν μια ζωή», είπε. 

«Έτσι, εμείς ως οικογένεια θα κάνουμε αυτές τις αναμνήσεις να συμβούν. Μου αρέσει να λέω «εμείς» γιατί ποτέ δεν είναι «εγώ», αλλά πάντα «εμείς».Με έκαναν να αισθάνομαι ασφαλής, οπότε σε αυτή τη στιγμή που αλλάζει τη ζωή μου, όλα αφορούν το “εμείς”».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button