Best of Network

Σούπερ γιαγιά 101 ετών, νίκησε τον κορωνοϊό – Γεννήθηκε σε καράβι στην διάρκεια της Ισπανικής γρίπης το ‘18

Η Αντζελίνα Φρίντμαν επέζησε από καρκίνο, αποβολές, εσωτερική αιμορραγία, σήψη και τώρα όχι μία, αλλά δύο πανδημίες. Σχεδόν 100 χρόνια μετά την επιβίωση της από την πανδημία της γρίπης του 1918, η 101χρονη γιαγιά μόλις νίκησε τον κορωνοϊό.

Ένας διευθυντής του γηροκομείου, στη λίμνη Mohegan της Νέας Υόρκης, όπου ζει πλέον η Φρίντμαν είπε ότι η σούπερ γιαγιά επέστρεψε στον παλιό της εαυτό και γιορτάζει τη ζωή σαν να μην συνέβη τίποτα.
“Απλώς δείχνει ότι ο κόσμος μας χρειάζεται την ελπίδα και ότι μπορεί κανείς να νικήσει τον ιό ακόμα και στα 101”, δήλωσε η Amy Elba στο CNN.

Η κόρη της Friedman, Joanne Merola, δήλωσε στο CNN,, ότι η μητέρα της είναι επιζών.
«Εκείνη και ο μπαμπάς μου είχαν καρκίνο ταυτόχρονα. Εκείνη επιβίωσε. Εκείνος όχι», είπε.

Αφού νίκησε τον κορωνοϊό στα 101 του χρόνια, η Φρίντμαν άρχισε να ψάχνει νήματα για να πλέκει.
Το 1918, η Angelina Sciales (τώρα Friedman) γεννήθηκε σε ένα πλοίο που μετέφερε μετανάστες από την Ιταλία στη Νέα Υόρκη. Ήταν στη μέση της πανδημίας του 1918. Δεν πιστεύεται ότι το μωρό μολύνθηκε από την ασθένεια.

Η μητέρα της πέθανε όταν γεννήθηκε και οι δύο αδερφές της τη βοήθησαν να επιβιώσει μέχρι να μπορέσουν να επανενωθούν με τον πατέρα τους στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσαν στο Μπρούκλιν, είπε η Merola στο WPIX.
Ένα από τα 11 παιδιά, ο Friedman είναι ο τελευταίος που επιβίωσε.
«Δεν είναι ανθρώπινη», είπε η Μερόλα. “Έχει υπεράνθρωπο DNA.”
Τώρα, κάτοικος του North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center, ο Friedman αντιμετώπισε μια ακόμη πανδημία.
“Είχε βγει στο νοσοκομείο για μια επέμβαση και όταν επέστρεψε είχε δοκιμάσει θετικά”, δήλωσε η Έλβα στο CNN.

Η Μερόλα είπε στη θυγατρική της ότι η μητέρα της απομονώθηκε στο δωμάτιό της και έπαθε πυρετό για αρκετές εβδομάδες καθώς μάχησε τον κοροναϊό μέχρι τις 20 Απριλίου, όταν έλεγξε αρνητικά.
Οι νοσοκόμες κάλεσαν τη Μερόλα και είπαν ότι ο Φρίντμαν ήταν πολύ καλός. Τρώει ξανά και ψάχνει νήματα για να πλέκουν, της είπαν.
«Είναι μετακινούμενη και δονημένη», είπε η Έλβα. “Είναι μεγάλη πλέξιμο και φτιάχνει κάθε είδους πράγματα και τα δίνει στους επισκέπτες.”
Το προσωπικό έκανε ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων για τα 101α γενέθλια του Φρίντμαν, και πέρυσι στέφθηκε βασίλισσα του χορού.
Ο Φρίντμαν ονομάστηκε Prom Queen στο γηροκομείο.
Ο Φρίντμαν ονομάστηκε Prom Queen στο γηροκομείο.
«Είναι σούπερ δραστήρια. Δεν μπορούσες να το πιστέψεις για την ηλικία της», είπε η Έλβα. “Ακόμα κάνει τις δραστηριότητες αναψυχής της πιθανώς ότι έχει κάνει για πάντα.”

Όπως πολλές άλλες εγκαταστάσεις, είπε η Έλβα, έχουν δημιουργήσει εναλλακτικά μέσα για να παραμείνουν οι ασθενείς σε επαφή με τις οικογένειές τους.
Λόγω τραυματισμού στην πλάτη, η Μερόλα δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τη μητέρα της από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν μένει μακριά από το σπίτι. Επειδή η μητέρα της είναι σχεδόν κωφή, δεν μπορούν να μιλήσουν στο τηλέφωνο.
Καθώς πλησιάζει η περίοδος του χορού, η Έλβα είπε ότι παρόλο που τα σχολεία μπορεί να μην χορέψουν, ο Φρίντμαν σίγουρα θα έχει το δικό του – και ελπίζει ότι θα διοριστεί βασίλισσα του prom για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Related Articles

Back to top button