Best of Network

Πως να αποκτήσετε σπίτι, μηνιαίο μισθό και χρηματικά επιδόματα δωρεάν, μετακομίζοντας στην Ιταλία

Εάν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σας έχει επηρεάσει και σκέφτεστε το ενδεχόμενο να φύγετε από τη χώρα προς αναζήτηση μιας νέας, καλύτερης ζωής, τότε  η Ιταλία ίσως να αποτελεί μια καλή επιλογή την οποία αξίζει πραγματικά να εξετάσετε. Υπάρχουν ιταλικές πόλεις που δεν διαθέτουν πολλούς κατοίκους πλέον και οι οποίες προσφέρουν διάφορα κίνητρα προκειμένου να προσελκύσουν νέους μόνιμους κατοίκους ώστε να μην σβηστούν κυριολεκτικά από τον χάρτη. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρές πόλεις και χωριά, η πλειοψηφία από τους κατοίκους των οποίων μετακινήθηκαν μαζικά τις προηγούμενες δεκαετίες αλλού και που πλέον «σβήνουν» δημογραφικά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το αλπικό χωριό Λοκάνα, στην επαρχία του Πιεμόντε, στα σύνορα με Γαλλία και με Ελβετία. Εκεί ο δήμαρχος προσφέρει 9.000 ευρώ σε όποιον είναι διατεθειμένος να εγκατασταθεί στη Λοκάνα, καθώς και 1.000 ευρώ ανά παιδί που θα κάνουν, εφόσον βέβαια έχει ήδη 1 παιδί και ελάχιστο ετήσιο μισθό 6.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο χωριό διέθετε πάνω από 7.000 κατοίκους τη δεκαετία του ’90 αλλά σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι μόλις 1.500, καθώς οι περισσότεροι έφυγαν για το Τορίνο αναζητώντας δουλειά και καλύτερες συνθήκες ζωής. Πλέον στην γραφική ιταλική πόλη καταγράφονται 40 θάνατοι ανά έτος και 10 μόλις γεννήσεις και οδηγούν την πόλη στον αφανισμό με μαθηματική ακρίβεια, πράγμα που ο δήμαρχος δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί. Η πόλη μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι πλούσια καθώς διαθέτει καθαρή υδροηλεκτρική ενέργεια την οποία πουλά και εξασφαλίζει σημαντικές οικονομικές απολαβές. Μην νομίζετε πως με την εγκατάστασή σας εκεί θα στερηθείτε το να πηγαίνετε σε κάποιο θέατρο ή σινεμά και σύγχρονες παροχές όπως το ίντερνετ για να παίζετε παιχνίδια στη νετβετ ή να διαβάζετε τα νέα της Ελλάδας. Η Λοκάνα είναι πλούσιο και σύγχρονο χωριό που διαθέτει επίσης καθαρό αέρα και υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ψάρεμα, κολύμπι, ποδόσφαιρο και τένις.

Η αντιπρόταση του Μποργκομετζαβάλε

Εάν η πρόταση της Λοκάνα δεν σας συγκινεί, υπάρχει και η πρόταση του Μποργκομετζαβάλε. Το συγκεκριμένο χωριό είναι πιο μικρό καθώς διαθέτει πλέον μόλις 320 κατοίκους και βρίσκεται και πάλι στην επαρχία του Πιεμόντε, αλλά λίγο πιο βόρεια. Εκεί ο δήμαρχος προσφέρει εγκαταλελειμμένα σπίτια σε νέους κατοίκους με αντίτιμο μόλις 1 ευρώ κι όχι μόνο. Ο δήμαρχος Αλμπέρτο Πρεϊόνι προσφέρει επίσης 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, αλλά και 2.000 ευρώ σε όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση και να εγγραφεί στην εφορία. Επιπλέον, ο δήμαρχος σημειώνει πως οι τοπικοί φόροι είναι πολύ χαμηλοί και πως προσφέρει πολλές παροχές στους μόνιμους κατοίκους, όπως δωρεάν μετακίνηση για όλους τους μαθητές.

Η λέξη Μποργκομετζαβάλε σημαίνει στα ιταλικά «η πόλη ανάμεσα στην κοιλάδα» και είναι χτισμένη σε ένα φαράγγι. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε το 2016 από τη συνένωση δύο γειτονικών χωριών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα φυγής του πληθυσμού τους. Τα σπίτια που πωλούνται μόλις για 1 ευρώ είναι φτιαγμένα από ξύλο και πέτρα και προφανώς χρειάζονται κάποια ανακαίνιση. Εδώ βρίσκεται και η μόνη «παγίδα» του δημάρχου, ο οποίος ζητά από τους νέους κατοίκους να δεσμευτούν πως θα προχωρήσουν σε ανακαίνιση της νέας οικίας τους εντός δύο ετών.

Related Articles

Back to top button
Close
Close