Best of Network

Μπάρμπαρα Κορκοράν: “Έβγαζα 1 εκατομμύριο την ημέρα από άθλια διαμερίσματα”

Η Μπάρμπαρα Κορκοράν, η γυναίκα που έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα στην κρίση και το το απόλυτο success story της ζωής της.

Η Μπάρμπαρα Κορκοράν αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα του “American dream”. Στο κολέγιο οι καθηγητές της έβαζαν τη βάση και όταν έκλεισε τα 23, είχε κάνει ήδη 20 δουλειές.

Σήμερα η επιχειρηματίας, επενδύτρια και τηλεοπτική περσόνα διαθέτει μια περιουσία που φλερτάρει τα 100 εκατ. δολάρια. Η ίδια έχει ομολογήσει ότι ανέπτυξε συχνά “ανορθόδοξες” ιδέες για να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια αδυσώπητη αγορά κατά τη διάρκεια των 28 χρόνων ιδιοκτησίας της “The Corcoran Group”, την οποία ξεκίνησε στα 23 της με δάνειο 1.000 δολαρίων από τον τότε φίλο της. Τελικά πούλησε την Corcoran Group το 2001 για 66 εκατ. δολάρια.

Μπάρμπαρα η ριψοκίνδυνη

“Οι ριψοκίνδυνες επιλογές πάντα έχουν ένα τίμημα, το οποίο πολλές φορές βγαίνει σε καλό, λέει σήμερα 74χρονη κτηματομεσίτρια”.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok, αποκάλυψε στους ακολούθους της μια κρίσιμη στιγμή στην καριέρα της στο real estate το 1991, όταν κινδύνευε να χρεοκοπήσει. Το πρόβλημα ήταν πως η εταιρεία ακινήτων της με έδρα το Μανχάταν “The Corcoran Group” είχε “88 άδεια και άθλια διαμερίσματα” που “κανείς δεν ήθελε να αγοράσει”.

Διαμερίσματα σε τιμές κόστους

Με τις τιμές στον ευρύτερο κλάδο της αγοραπωλησίας κατοικιών να εκτοξεύονται, η Κορκοράν ένιωθε ότι δεν είχε πολλά να χάσει και έτσι ενορχήστρωσε μια επικίνδυνη στρατηγική μάρκετινγκ για να πουλήσει. Αποφάσισε να διοργανώσει ένα 24ωρο εκπτωτικό event όπου όλα τα διαμερίσματα -ανεξαρτήτως γειτονιάς, μεγέθους και ποιότητας- θα είχαν την ίδια τιμή. Διέδωσε τα νέα αποκλειστικά από στόμα σε στόμα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι τα διαμερίσματα ήταν θελκτικά όχι επειδή ήταν πολυτελή, αλλά επειδή “όλοι μετά ήθελαν από ένα”.

“Είπα “φέρτε μόνο τον καλύτερο πελάτη σας, γιατί δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για να πάτε “.Την ημέρα της πώλησης, είχα 150 άτομα που περίμεναν στην ουρά για αυτά τα 88 διαμερίσματα. Δημιούργησα μια αγοραστική φρενίτιδα” υπογραμμίζει σύμφωνα με τη στήλη Μake it του CNBC. “Από κάθε διαμέρισμα που πωλούνταν, έβαζα 1 εκατομμύριο δολάρια από τις προμήθειες στην τσέπη μου, μόνο μέσα σε μια μέρα”, εξήγησε.

Περισσότερες από τρεις δεκαετίες μετά, το μάθημα που πήρε εξακολουθεί να έχει σημασία και να το μεταδίδει: “Όλοι θέλουν ό,τι θέλουν όλοι, αλλά κανείς δεν θέλει αυτό που κανείς δεν θέλει”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

“Αγωνιζόμουν σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον αλλά όλους αυτούς τελικά τους πήρε ο ύπνος στο τιμόνι”, ανέφερε σε ένα podcast τον Δεκέμβριο στο “The Diary of a CEO”. “Έκαναν το ίδιο παλιό πράγμα όλοι και το έκαναν με τον ίδιο τρόπο. Θα σκεφτόμουν το μεγαλύτερο κόλπο -για να δημιουργήσω ντόρο και να μου φέρνει δημοσιότητα κάθε μέρα της εβδομάδας” πρόσθεσε.

Μια δεκαετία αφότου απέφυγε τη χρεοκοπία και έγινε πλούσια από αυτά τα 88 διαμερίσματα, η Κορκοράν πούλησε την επιχείρηση της στην εταιρεία ακινήτων NRT για 66 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, δήλωσε ότι ένιωθε πως κατάφερε να στήσει την “απόλυτη απάτη” όταν “ξεφορτώθηκε” -για ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό- την εταιρεία της.

Η ίδια λέει ότι η αμφιβολία για τον εαυτό της – σε συνδυασμό με την τύχη και τις ευκαιρίες που εκμεταλλεύεται – τη βοηθά να παραμείνει στην κορυφή του παιχνιδιού 7 ολόλκληρες δεκαετίες μετά.

“Δόξα τω Θεώ, που αμφιβάλλω για τον εαυτό μου. Γιατί το μόνο πράγμα που έμαθα ότι ισχύει για κάθε άτομο που είναι εξαιρετικό σε ό,τι κάνει, είναι η έλλειψη πίστης στον εαυτό του”, σχολίασε σε ένα επεισόδιο του 2020 του podcast “888-Barbara”. “Χωρίς αυτό, γίνεσαι ψωνισμένος, αλαζονικός και φαντασμένος” ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

Σήμερα η Μπάρμπαρα Κορκοράν είναι περισσότερο γνωστή ως η πιο φιλική επενδυτής στην τηλεοπτική εκπομπή Shark Tank, αν και είναι επίσης η συγγραφέας των δημοφιλών απομνημονευμάτων Shark Tales, How I Turned $1.000 into a Billion Dollar Business, και παρουσιάστρια του podcast Business Unusual με τη Barbara Corcoran.

Είναι επίσης συνιδρυτής της Barbara Corcoran Investment Partners, η οποία επενδύει σε μια σειρά βιομηχανιών πολύ πέρα ​​από την ακίνητη περιουσία.

Σήμερα απ[λώς ταξιδεύει ασταμάτητα και συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια, συνήθως πραγματοποιώντας από 30 έως 40 ταξίδια το χρόνο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνος έχει 52 εβδομάδες, μάλλον είναι αυθεντία και στα ταξίδια.

Related Articles

Back to top button