Best of Network

«Με έσπαγε συστηματικά στο ξύλο»: Η καταγγελία της πρώην συζύγου του Κώστα Δόξα

Μήνυση για κακοποίηση, ξυλοδαρμό και ενδοοικογενειακή βία κατά του γνωστού τραγουδιστή Κώστα Δόξα κατέθεσε η πρώην σύζυγός του, Μαρία Δεληθανάση, με μέρη της μήνυσης που δημοσιοποιήθηκαν να περιγράφουν πλήθος κακοποιητικών συμπεριφορών, με τη δικογραφία μάλιστα να περιλαμβάνει και πειστήρια για τα καταγγελλόμενα. «Ενώ το παιδί κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, υπήρχε έντονος διάλογος, άρχισε να με χτυπάει με γροθιές και κλοτσιές, μου χτυπούσε με δύναμη το κεφάλι στην ντουλάπα, μου έδινε χαστούκια και γροθιές στο πρόσωπο, μου έσκισε το κάτω χείλος και άρχισε να τρέχει αίμα, μου έδωσε γροθιά στο μάτι, με κλοτσούσε στο σώμα, μου τραβούσε τα μαλλιά και με τα χέρια του μου έσφιγγε τους καρπούς μου με όλη του τη δύναμη». «Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι» η απάντηση του τραγουδιστή, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τηλεοπτικό σόου στο οποίο συμμετείχε.

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα το Zougla.gr που δημοσίευσε μέρη της μήνυσης που κατέθεσε η πρώην σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή, περιλαμβάνοντας φωτογραφίες από τον ξυλοδαρμό της από τον Κώστα Δόξα, καθώς και γραπτά μηνύματα του ίδιου στα οποία φέρεται να παραδέχεται αρκετά από τα καταγγελλόμενα.

«Στις 10 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ βρισκόμασταν στην πόλη του Βόλου, κατόπιν μίας διαφωνίας που υπήρχε μεταξύ μας, με χαστούκισε σπρώχνοντάς με πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και αποκαλώντας με “καριόλα”. Την ίδια ημέρα μού ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενος ότι ήταν ένας άλλος εαυτός. Τον συγχώρεσα αφήνοντας ουσιαστικά να περάσει αυτό το γεγονός, γιατί πίστεψα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνόταν και θα βελτιωνόταν και ότι μελλοντικά θα είχαμε τη δυνατότητα να συμβιώσουμε αρμονικά, μετά από πολλές δικές μου υποχωρήσεις, και να δημιουργήσουμε μία σωστή οικογένεια» περιγράφει μεταξύ άλλων η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή, Μαρία Δεληθανάση, που περιγράφει την πορεία της σχέσης τους και τις μορφές κακοποίησης που υπέστη.

«Ομοίως στις 17 Ιανουαρίου του 2016 και πάλι με χαστούκισε ενώ βρισκόμασταν έξω από ένα εστιατόριο στην πόλη Bansko της Βουλγαρίας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ο ίδιος το ανακοίνωσε σε φιλικό μας ζευγάρι με το οποίο ήμασταν μαζί στο ίδιο μαγαζί. Και πάλι τον συγχώρεσα. Κατόπιν αυτού επισκεφτήκαμε μία φορά ψυχολόγο-σύμβουλο σχέσεων, όμως ο αντίδικος δεν θέλησε να συνεχίσουμε τις συνεδρίες» αναφέρει ακόμα, περιγράφοντας ακόμα μερικά περιστατικά ξυλοδαρμού της από τον Κ. Δόξα.

«Στις 21 Αυγούστου του 2016 στο Πόρτο Χέλι και ενώ βρισκόμουν στην αρχή της εγκυμοσύνης, πράγμα το οποίο γνώριζε, ο εναγόμενος με χτύπησε και πάλι με γροθιές σε όλο μου το σώμα, με άμεσο κίνδυνο να αποβάλω λόγω της έντασης της στιγμής και της ταραχής που υπέστην […] Στις 6 Οκτωβρίου του 2016, κατόπιν διαπληκτισμού, και πάλι με χτύπησε με γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ ήμουν έγκυος (4 μηνών), μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, κατά την επιστροφή μας από την καθιερωμένη επίσκεψη στον γυναικολόγο. Για το συγκεκριμένο δε γεγονός έλαβε γνώση και η μητέρα του, στην οποία έδειξα τα σημάδια» αναφέρει ακόμα η καταγγέλλουσα.

Η ίδια παραχώρησε και τηλεοπτική συνέντευξη στο ίδιο μέσο, περιγράφοντας το χρονικό της πορείας της σχέσης τους, τις βίαιες εξάρσεις του ίδιου, τις προσπάθειες να την πείσει πως η συμπεριφορά του θα αλλάξει, με την ίδια να υποκύπτει εξαιτίας των συναισθημάτων της, αλλά και του γεγονότος πως πλέον είχαν οι δύο τους ένα μικρό παιδί:

Όπως περιγράφει, το τελευταίο βίαιο περιστατικό σε βάρος της σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020 στη Θεσσαλονίκη, με τον τραγουδιστή να της επιτίθεται και να την ξυλοκοπεί, και την καταγγέλλουσα να καταλήγει στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου. Πιο συγκεκριμένα:

«Χτύπησε τότε το τηλέφωνό του και ήταν μια γυναίκα και συζητούσαν πότε θα πάει εκείνος στην Κρήτη και, όταν το ανακάλυψα, του ζήτησα εξηγήσεις νιώθοντας εξαπατημένη και σαφώς εκνευρισμένη: “Μα είναι δυνατόν; Έχουν γίνει τόσα, έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα μιλάς με τη Μ.Π. και της επιτρέπεις να σε παίρνει τηλέφωνα και να μιλάς μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Μου λες ψέματα για όλα”. Τότε, ενώ το παιδί κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, υπήρχε έντονος διάλογος, άρχισε να με χτυπάει με γροθιές και κλοτσιές, μου χτυπούσε με δύναμη το κεφάλι στην ντουλάπα, μου έδινε χαστούκια και γροθιές στο πρόσωπο, μου έσκισε το κάτω χείλος και άρχισε να τρέχει αίμα, μου έδωσε γροθιά στο μάτι, με κλοτσούσε στο σώμα, μου τραβούσε τα μαλλιά και με τα χέρια του μου έσφιγγε τους καρπούς μου με όλη του τη δύναμη, προσπαθώντας να μου τους σπάσει, ταυτόχρονα με έφτυνε στο πρόσωπο και με έβριζε: “Παλιοπουτάνα, δεν θα μου κάνεις εσύ κουμάντο στη ζωή μου. Ποια νομίζεις ότι είσαι, μωρή καριόλα;”».

«Έφυγα αμέσως τρέχοντας έντρομη από το σπίτι γύρω στις 00:30 το βράδυ. Μπήκα στο αυτοκίνητο και ενημέρωσα αμέσως την ξαδέρφη μου, η οποία με συνόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Παπανικολάου”, όπου έκανα εξετάσεις» συμπληρώνει η ίδια.

Δείτε μερικά από τα αποδεικτικά που δημοσιεύτηκαν μαζί με την καταγγελία:

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται πλήθος εκ των πειστηρίων, τόσο φωτογραφικό υλικό από την ίδια έπειτα από ξυλοδαρμό από τον τραγουδιστή, όσο και γραπτά μηνύματα στα οποία ο ίδιος «απολογείται», επιβεβαιώνοντας το γεγονός του ξυλοδαρμού, καθώς και βεβαίωση από το νοσοκομείο Παπανικολάου, έπειτα από τον ξυλοδαρμό του περσινού Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας, παρότι έχει ήδη κατατεθεί μήνυση, ο τραγουδιστής αντέδρασε με μία δήλωση κατά την οποία υποστηρίζει πως ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς της συζύγου του από δημοσιεύματα, δηλώνοντας αγανακτισμένος και θλιμμένος.

«Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό το “παιχνίδι”, σεβόμενος κυρίως, αλλά και για την προστασία της κόρης μας, όσο και της ίδιας της πρώην συζύγου μου από συμπεριφορές που δεν την τιμούν, δηλώνοντας ότι θα κάνω οτιδήποτε και θα στραφώ κατά οιουδήποτε προσπαθεί να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου» αναφέρει ακόμα, και ζητάει μάλιστα «να αποσύρετε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αλλά και να απόσχετε από οιαδήποτε αναδημοσίευση, δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση αναφορικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα και τις δικαστικές διενέξεις εμού και της πρώην συζύγου μου, που η έκβασή τους θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και μόνο». Λίγο αργότερα, ο ίδιος δημοσίευσε ακόμα μία ανακοίνωση, κατά την οποία κάνει λόγο για «παντελώς αβάσιμες κατηγορίες» και ανακοινώνει πως αποσύρεται από τηλεοπτικό σόου στο οποίο εμφανίζεται «από σεβασμό προς το κανάλι και τους εκλεκτούς συναδέλφους μου, τους οποίους δεν επιθυμώ να επηρεάσω αρνητικά:

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του zougla.gr.

Related Articles

Back to top button