Best of Network

Κέρδισε 340 εκ. $ αλλά είχε γίνει λάθος – Τώρα τα ζητάει με αγωγή

Οι αριθμοί στο λαχείο που αγόρασε ο John Cheeks ταίριαζαν με εκείνους που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Powerball. Είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο των 340 εκατομμυρίων δολαρίων!!

Όμως, σύμφωνα με τους διαχειριστές του Powerball, δεν κέρδισε, αφού οι αριθμοί που είδε ο κ. Cheeks στην ιστοσελίδα ήταν μέρος ενός τεστ που είχε “κατά λάθος αναρτηθεί” και όχι οι νικητήριοι αριθμοί για την κλήρωση του Ιανουαρίου 2023.

Ο κ. Τσικς, ωστόσο, εξακολουθεί να θέλει το βραβείο του. Μηνύει διάφορες ομάδες που διαχειρίζονται το Powerball στην Ουάσινγκτον, όπου ζει, για παραβίαση σύμβασης, βαριά αμέλεια και πρόκληση συναισθηματικής οδύνης, μεταξύ άλλων, επειδή δεν του έδωσαν το μεγάλο βραβείο, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σε αστικό δικαστήριο της Ουάσινγκτον. Ο κ. Τσικς ζήτησε την αποζημίωση των 340 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και αποζημιώσεις και τόκους επί των κερδών. Το δικαστήριο έχει οριστεί να ξεκινήσει την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή.

“Δεν πρόκειται απλώς για αριθμούς σε μια ιστοσελίδα”, δήλωσε ο Richard Evans, δικηγόρος του κ. Cheeks. “Πρόκειται για την αξιοπιστία των ιδρυμάτων που υπόσχονται ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή, ενώ παράλληλα επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τη διαδικασία”.
Η λοταρία Powerball παίζεται σε 45 πολιτείες μαζί με την Περιφέρεια της Κολούμπια, το Πουέρτο Ρίκο και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, και οι νικητήριοι αριθμοί δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Powerball και σε εκείνες άλλων πολιτειακών λοταριών. Εκατομμύρια αισιόδοξοι Αμερικανοί παίζουν το λαχείο, με μελέτες να δείχνουν ότι οι τακτικοί παίκτες είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλά εισοδήματα. Αλλά οι πιθανότητες να κερδίσουν είναι ελάχιστες: Το μεγάλο έπαθλο του Powerball, για παράδειγμα, έχει πιθανότητες 1 στα 292 εκατομμύρια. (Η επόμενη κλήρωση, την Τετάρτη, είναι για ένα εκτιμώμενο τζακ ποτ 348 εκατομμυρίων δολαρίων).

Οι αριθμοί στον λαχνό του κ. Τσικς δεν ήταν οι επίσημοι αριθμοί που κέρδισαν στην κλήρωση της 7ης Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με την αίτηση απόρριψης της υπόθεσης από την Taoti Enterprises, έναν εργολάβο με έδρα την Ουάσινγκτον που εμπορεύεται τη λοταρία και είναι εναγόμενος στην αγωγή. Οι αριθμοί ήταν μέρος μιας δοκιμής, δήλωσε η εταιρεία, και ένα μέλος του προσωπικού τους είχε “κατά λάθος δημοσιεύσει” στην ιστοσελίδα της ζωντανής λοταρίας.

“Οι δοκιμαστικοί αριθμοί δεν ήταν ποτέ οι πραγματικοί νικητήριοι αριθμοί”, δήλωσε ο όμιλος, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσικς προσπαθούσε να επωφεληθεί από “ένα προφανές λάθος”.

Εκπρόσωπος του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Περιφέρειας της Κολούμπια αρνήθηκε να σχολιάσει την Τρίτη, επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Οι δοκιμαστικοί αριθμοί, από τους οποίους έλειπε ένας κόκκινος αριθμός “Powerball”, είχαν αναρτηθεί στον τοπικό ιστότοπο της λοταρίας της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου, ακόμη και πριν από την κλήρωση, δήλωσε η ομάδα. Έμειναν εκεί μαζί με τους πραγματικούς νικητήριους αριθμούς μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, όταν οι εργαζόμενοι συνειδητοποίησαν το λάθος.
Ο ιστότοπος, σύμφωνα με την ομάδα, περιείχε επίσης μια δήλωση αποποίησης ευθύνης ότι ο ιστότοπος δεν ήταν “η τελική αρχή” για την κλήρωση και ότι οι λαχνοί θα έπρεπε ακόμη να επικυρωθούν από τη Λοταρία της Ουάσινγκτον και ανεξάρτητους ελεγκτές.

“Αυτές οι κόκκινες σημαίες θα έκαναν κάθε λογικό άτομο να γνωρίζει ότι δεν ήταν οι έγκυροι νικητήριοι αριθμοί”, δήλωσε ο ανάδοχος.

Ο κ. Cheeks ανακάλυψε ότι οι αριθμοί του, ένα μείγμα γενεθλίων και άλλων ειδικών αριθμών, είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα την επομένη της κλήρωσης.

“Ενθουσιάστηκα λίγο, αλλά δεν φώναξα, δεν ούρλιαξα”, δήλωσε ο κ. Cheeks σε συνέντευξή του στο NBC. “Απλά τηλεφώνησα ευγενικά σε έναν φίλο”.

Προσπάθησε να εξαργυρώσει το έπαθλο μέσω διαφόρων τρόπων προτού του πουν ότι είχε γίνει λάθος.

“Ήταν ευτυχείς να πάρουν τα χρήματά του για να παίξουν το παιχνίδι τους, και είχε ένα νικητήριο δελτίο σύμφωνα με τις πολλαπλές δημοσιεύσεις τους”, δήλωσε ο κ. Evans. Ακόμη και αν είχε γίνει λάθος, πρόσθεσε, οι υπάλληλοι ήταν αμελείς που δεν ανακοίνωσαν δημόσια το λάθος. Σε μια άλλη πρόσφατη περίπτωση, στην Αϊόβα, στην οποία αναφέρθηκαν λανθασμένοι αριθμοί του Powerball, πληρώθηκαν βραβεία έως και 200 δολάρια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, προτού ανασταλεί η εξαργύρωση.
“Υπάρχουν περισσότερα μηδενικά που εμπλέκονται σε αυτή την περίπτωση, αλλά είναι η υποχρέωση που έχουν”, δήλωσε ο κ. Evans, αναφερόμενος στο επεισόδιο της Αϊόβα. “Δημοσίευσαν λάθος αριθμούς και διόρθωσαν το λάθος πληρώνοντας τα κέρδη”.

Ο κ. Τσικς, συνήγορος των δημόσιων δικαιωμάτων, ήταν το μόνο άτομο που προσήλθε σε εκείνη την κλήρωση για το μεγάλο βραβείο.

Η Mary Malloy Dimaio, δικηγόρος της Taoti Enterprises, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τη Δευτέρα, αλλά παρέπεμψε σε αίτηση απόρριψης της υπόθεσης στο δικαστήριο. Ένας δικηγόρος της Multi-State Lottery Association δεν απάντησε σε κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σχολιασμό τη Δευτέρα. Το Γραφείο Λοταρίας και Τυχερών Παιχνιδιών της Ουάσινγκτον δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button