Αυτοδιοίκηση

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Δήμου Νέας Σμύρνης

Mε τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης όπου και υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο ο Δήμος Νέας Σμύρνης έγινε μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την πρόταση του Γιώργου Κουτελάκη για την μετατροπή της Λεωφόρου Συγγρού σε Λεωφόρο Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.

Η σκοπιμότητα της πρότασης είναι να αναδείξει την ενότητα που δημιουργούν Πολιτιστικοί φορείς και χώροι της Λεωφόρου Συγγρού, μεγάλου ειδικού βάρους και κύρους (Στήλες Ολυμπίου Διός, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ευγενίδειο Ίδρυμα και Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»)

Την αρχική μελέτη της πρότασης ίσως αναλάβει ο δήμος Αθηναίων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δέχτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την εκπόνηση αρχικής μελέτης που θα δίνει «ώθηση» σε αυτή την συνέργεια των τεσσάρων Δήμων πέριξ της Λεωφόρου Συγγρού.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης είχε την ευκαιρία να επισημάνει «την αναγκαιότητα συνέχισης της συνεργασίας των δύο Δήμων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ενότητας (ΟΧΕ) και κατά το νέο ΕΣΠΑ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button