Αυτοδιοίκηση

Λ. Καραούλης: Μετατρέπουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε γιορτή και στέλνουμε μήνυμα υπέρ της ανακύκλωσης από τον Εθνικό Κήπο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, την προσεχή Τετάρτη στις 10.30 ο Δήμος Αθηναίων, διοργανώνει  στον Εθνικό Κήπο μια ξεχωριστή δράση.

Με σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων το «Μη με κάνεις σκουπίδι», στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας σε θέματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας.

«Για εμάς, το πράσινο είναι ζωή και ως δημοτική αρχή, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας μας. Στόχος μας είναι να πρασινίσουμε τις γειτονιές της Αθήνας, να κάνουμε την πόλη μας πιο βιώσιμη και περισσότερο λειτουργική», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στην Σοφία Μπερετάνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης & Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.), Λάζαρος Καραούλης.

«Η 5η Ιουνίου, είναι μια εμβληματική ημέρα την οποία θέλουμε να μετατρέψουμε σε γιορτή και να τη συνδέσουμε με το μήνυμα της ανακύκλωσης», πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αθηναίων, δίνει ενεργό ρόλο στη νέα γενιά, η οποία αποτελεί τον πυρήνα για μια καλύτερη και υπεύθυνη κοινωνία για το αύριο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραούλη «μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά δρώμενα και ομαδικά παιχνίδια αλλά και να ενημερωθούν για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η βιώσιμη κατανάλωση, η προστασία της βιοποικιλότητας και η σημασία της ανακύκλωσης».

Άλλωστε, όπως τόνισε, για κάθε Δήμο, για κάθε μεγάλη πόλη όπως είναι η Αθήνα, στον απόηχο της κλιματικής κρίσης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η λήψη πρωτοβουλιών με έμφαση σε περισσότερο βιώσιμες λύσεις οι οποίες θα την βοηθήσουν να γίνει πιο πράσινη και περισσότερο ανθρώπινη.

«Τη γη, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και πρέπει να την επιστρέψουμε σε αυτά ζωντανή», σημείωσε χαρακτηριστικά στον σταθμό της πόλης, ο οποίος θα δώσει δυναμικό ”παρών” με το βανάκι του, στη δράση της 5ης Ιουνίου στον Εθνικό Κήπο.

«Οι μικροί μας φίλοι, θα ενημερωθούν για την ανακύκλωση, θα μάθουν με ποιον τρόπο ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια, πόσοι και τι είδους κάδοι υπάρχουν και ποια υλικά ανακυκλώνουμε σε κάθε κάδο.  Ως δημοτική αρχή,  δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της ανακύκλωσης. Μέχρι στιγμής, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας πολλά σχολεία, περίπου 500 παιδιά που αναμένεται να  βρεθούν την Τετάρτη στον Εθνικό Κήπο. Σε αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε συμμέτοχους όλους τους πολίτες, από τα μικρά παιδιά μέχρι και τους μεγαλύτερους. Θα είμαστε όλοι εκεί και μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, θα στείλουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος», συμπλήρωσε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button