Αυτοδιοίκηση

Καραούλης: Ο Δήμος Αθηναίων θα δημιουργήσει ένα βιώσιμο αστικό περιβάλλον

Ο Διευθύνον Σύμβουλος της Δ.Α.Ε.Μ. Α.Ε. κ. Καραούλης σε ομιλία του στο «5ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον» ότι γνωστοποίησε ο Δ. Αθηναίων έχει ως βασικό στόχο τη λειτουργία ενός σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καραούλης ανέφερε ότι η γεωπληροφορική αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για το σύγχρονο αστικό σχεδιασμό όπως και για τη διαχείριση των πόρων.

«Η γεωπληροφορική αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στον σύγχρονο αστικό σχεδιασμό και τη διαχείριση πόρων.»

Ο Καραούλης επισήμανε ότι ο Δήμος της Αθήνας υλοποιήσε πάρα πολλά καινοτόμα έργα γιατί αναγνωρίζει την αξία της γεωπληροφορικής.

«Ο Δ. Αθηναίων, αναγνωρίζοντας την αξία της γεωπληροφορικής, έχει υλοποιήσει πλήθος καινοτόμων έργων με τη συνδρομή της Δ.Α.Ε.Μ. Α.Ε. Τα έργα αυτά έχουν ενισχύσει σημαντικά τις υπηρεσίες του δήμου, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι εφαρμογές της γεωπληροφορικής έχουν δώσει τη δυνατότητα για καλύτερη διαχείριση των δημόσιων υποδομών, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και ενίσχυση της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων.
Η χρήση αυτών των τεχνολογιών επιτρέπει την ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων, που συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας πιο έξυπνης και βιώσιμης πόλης.»

Ο Καραούλης έκανε αναφορά σε μερικές πλατφόρμες που υλοποίησε ο Δήμος της Αθήνας

Στη συνέχεια της ομιλίας του έκανε αναφορά στους χάρτες τονίζοντας ότι η ενσωμάτωση χαρτών βελτιώνουν την καθημερινή λειτουργία

«Η ενσωμάτωση χαρτών σε όλες τις νέες εφαρμογές που υλοποιούνται από τη Δ.Α.Ε.Μ. για λογαριασμό του Δ. Αθηναίων έχει αναδείξει τη σημασία της γεωπληροφορικής στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Αυτή η στρατηγική προσέγγιση επιτρέπει την απεικόνιση και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και την ακρίβεια στη λήψη αποφάσεων.»

Ταυτόχρονα ο κ. Καραούλης έκανε αναφορά και σε μερικούς χάρτες

  • Το Πληροφοριακό Σύστημα Καταγραφής των Τεχνικών Έργων που αποτυπώνει τις τοποθεσίες και και την πρόοδο των έργων υποδομής.

Ο Καραούλης στην ομιλία του δε ξέχασε να παραλείψει ότι η πόλη της Αθήνας στηρίζει έμπρακτα το Γ.Π.Α. και το ενθαρρύνει να συνεχίσει τόσο την έρευνα όσο και την ανάπτυξη στον τομέα της γεωπληροφορικής.

«Ο Δ. Αθηναίων, επιπλέον, υποστηρίζει έμπρακτα το Γ.Π.Α., ενθαρρύνοντας την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της γεωπληροφορικής.»

Παράλληλα ο κ. Καραούλης γνωστοποίησε ότι η συνεργασία μεταξύ του Δ. Αθηναίων και του Γ.Π.Α. είναι πολύ σημαντική και για αυτό το λόγο αναμένεται να ενισχυθεί.

«Η συνέργεια αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω στο μέλλον, προωθώντας κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ωφελήσουν την πόλη και τους πολίτες της.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καραούλης υπενθύμισε ότι ο Δ. Αθηναίων στοχεύει στη δημιουργία ενός βιωσιμότερου και λειτουργικότερου αστικού περιβάλλοντος.

«Μέσα από τη συνεχή αξιοποίηση της γεωπληροφορικής και την ενδυνάμωση των συνεργασιών, ο Δ. Αθηναίων στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και λειτουργικού αστικού περιβάλλοντος, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο.»

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button