Αυτοδιοίκηση

Δούκας σε Σκυλακάκη για τους συντελεστές δόμησης: «Δεν αντέχει η Αθήνα και άλλο τσιμέντο»

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος, Θεόδωρο Σκυλακάκη, έστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με αφορμή την απόφαση για την αύξηση των συντελεστών δόμησης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στην επιστολή του τονίζει στον υπουργό πως η Αθήνα δεν μπορεί να αντέξει «και άλλο τσιμέντο», εκφρράζοντας την απορία του, ποια είναι «η κοινωνική ανάγκη που καλείται να καλύψει η πόλη με περισσότερο τσιμέντο;».

Ο Χ. Δούκας σημειώνει πως αναγνωρίζει τα οικονομικά οφέλη που θα έχει μια τέτοια κίνηση, ωστόσο επισημαίνει ότι «η Αθήνα χρειάζεται τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο να εξετάσει και να μελετήσει σε βάθος τα νέα δεδομένα, ώστε να επιλύσει προβλήματα».

Σημειώνει δε, πως δεν αξίζει να «θυσιάσουμε το μακροπρόθεσμο όφελος και την ποιότητα ζωής σε μια ανθρώπινη πόλη για μια ανεξέλεγκτη υπερμεγένθυση του οικοδομικού κλάδου», κάνοντας λόγο για «μη αναστρέψιμη ζημιά στη πόλη» της Αθήνας.

Η επιστολή Δούκα σε Σκυλακάκη
«Κύριο

Θεόδωρο Σκυλακάκη

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Αθήνα, ζωντανή μνήμη των ιστορικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταβολών κάλυψε κάθε ιστορική και κοινωνική πολεοδομική ανάγκη των κατοίκων της, εις βάρος όμως πάντα της μακροπρόθεσμης ανθεκτικότητας, βιωσιμότητας και ποιότητας ζωής των ανθρώπων που την ζουν και θα την ζουν κάθε μέρα.

Σήμερα όμως η Αθήνα έχει απόλυτη ανάγκη από την προστασία όλων μας. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που καλούμαστε όλοι μαζί να απαντήσουμε:

Αντέχει η Αθήνα σήμερα και άλλο τσιμέντο, μεγαλύτερα ύψη και μεγαλύτερους συντελεστές δόμησης; 

Ποια είναι η κοινωνική ανάγκη που καλείται να καλύψει η πόλη με περισσότερο τσιμέντο, με μεγαλύτερα ύψη, με μεγαλύτερους συντελεστές δόμησης;

Με γνώση και με ειλικρινή αγωνία για το μέλλον της πόλη μας, οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι ξεκάθαρες.

Η Αθήνα δεν αντέχει. H άκριτη δόμηση χωρίς διεξοδική μελέτη της φέρουσας ικανότητας της πόλης είναι σήμα κινδύνου για τον κατεπειγόντως εξορθολογισμό του πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης και των χρήσεων γης.

Πηγή: iefimerida.grΕπιστολή Δούκα σε Σκυλακάκη για τους συντελεστές δόμησης: «Δεν αντέχει η Αθήνα και άλλο τσιμέντο» – iefimerida.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button