Αυτοδιοίκηση

Αλεξάκης: «Η διάσπαση των δήμων της Κέρκυρας είναι προεκλογικό παιχνίδι εντυπώσεων»

Με ανακοίνωσή της η Επτανησιακή Πρωτοβουλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Αλεξάκη,αναφέρεται στην κυβερνητική απόφαση για διάσπαση του δήμου της Κέρκυρας.

Η σημερινή νομοθέτηση της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας και του Δήμου Κεφαλονιάς σε συνολικά έξι (τρεις και τρεις) νεοσύστατους δήμους απαντά στα αιτήματα της πλειοψηφίας των κατοίκων και των θεσμικών εκπροσώπων τους στα νησιά μας. 

Η καθυστερημένη απόφαση της κυβέρνησης, που προωθείται μόλις 80 ημέρες πριν από τις εκλογές, είναι ενταγμένη σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και σκοπιμοτήτων. Μπορεί όμως υπό προϋποθέσεις να καλύψει, τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις επιλογές του παρελθόντος, από την ελλιπή χρηματοδότηση και θεσμική στήριξη των μεγάλων δήμων. 

Για να υποστηριχθεί και να πετύχει η νέα αυτοδιοικητική συγκρότηση, ως χρήσιμη κοινωνική επιλογή κι επειδή δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια αποτυχίας του νέου εγχειρήματος, θα πρέπει: ✓ Να υπάρξει η απαιτούμενη οικονομική στήριξη των νέων δήμων. ✓ Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό σε όλες τις δομές λειτουργίας τους. ✓ Να αποκτήσουν άμεσα τον προβλεπόμενο εξοπλισμό και τις αναγκαίες υποδομές, ώστε από το ξεκίνημά τους το φθινόπωρο να εδραιωθούν στη συνείδηση των κατοίκων τους, ως θεσμοί που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. 

Οι (νεοσύστατοι) περιφερειακοί δήμοι να μην αποτελέσουν τα αποπαίδια αυτής της πολιτικής, αλλά να έχουν ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση με τον κεντρικό Δήμο, με πρόσθετη κρατική ενίσχυση. 

Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία θα στηρίξει τους νέους δήμους, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας και ο τόπος μας να βρουν λύση στα προβλήματα που μας ταλανίζουν και να διαμορφωθεί μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική στις προσκλήσεις του μέλλοντος.

Back to top button