Auto

3 εναλλακτικές για car rental 

Εάν κάτι οφείλει να αναγνωρίσει στους ερχόμενους από το εξωτερικό, επισκέπτες της χώρας μας, είναι ότι έχουν αναγάγει τον σχεδιασμό των διακοπών τους σε επιστήμη κρίνοντας από το πόσο οργανωμένοι είναι σε κάθε περίπτωση. Αυτό σημαίνει, ότι πριν αφήσουν τα πάτρια για να ανακαλύψουν νέα εδάφη και να βιώσουν συγκλονιστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες έχουν καταρτίσει σχέδιο (έστω και νοερώς) με το πώς θα κινηθούν και τι εναλλακτικές επιλογές θα έχουν σε κάθε περίπτωση.

Αυξημένη η ζήτηση για car rental φέτος

Φέτος ειδικά περισσότερο από ποτέ, 2 χρόνια πανδημίας γαρ και «απελευθέρωσης από τα περιοριστικά μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο- είναι βέβαιο, ότι δε θα αφήσουν τίποτα στην τύχη, καθώς αναμένεται μεγάλη τουριστική κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι επομένως αυτονόητο, όταν ο τουρίστας αναζητά “car rental” στη χώρα μας, στοχεύει να πραγματοποιήσει ενδελεχή έρευνα αγοράς. Σκοπός του είναι να διασφαλίσει, ότι θα έχει το κατάλληλο μέσο μεταφοράς, που θα του διασφαλίσει την απαιτούμενη ελευθερία κινήσεων, ώστε να εξερευνήσει στο έπακρο τον αγαπημένο του προορισμό. 

Μία όμως ακόμη παράμετρος, που επηρεάζει τη ζήτηση στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων έχει να κάνει και με τη ραγδαία αύξηση τιμών, που φυσικά δεν άφησε ανεπηρρέαστο και αυτόν το χώρο. Αφενός η έλλειψη ημιαγωγών, που μείωση την παραγωγή αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, αφετέρου η περιορισμένη δυνατότητα ανανέωσης του στόλου των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων ανεβάζουν το κόστος. 

Εγχώριες vs διεθνείς υπηρεσίες rent a car

Όπως όμως προλογίσαμε ο ξένος ταξιδιώτης δεν ξεκινά από το σπίτι του, αν δεν έχει εναλλακτικές. Εάν ένας τουρίστας κάνει έρευνα αγοράς για rent a car υπηρεσίες και δε βρει κάτι, που να εντάσσεται στον προϋπολογισμό των διακοπών του, θα ελέγξει τις υπάρχουσες πλατφόρμες ενοικίασης αυτοκινήτων για να επιλέξει κάτι πιο προσιτό στο πορτοφόλι του. Πολλές φορές συνίσταται να εξετάζει κάποιος εγχώριες υπηρεσίες, οι οποίες σε αντίθεση με μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες, μπορεί να είναι πιο οικονομικές. Από την άλλη πλευρά επειδή στο εξωτερικό η ενοικίαση εταιρικών αυτοκινήτων είναι συνήθης πρακτική, ένας τουρίστας μπορεί να αξιοποιήσει το κουπόνι ή τον κωδικό της εταιρείας του (εφόσον αυτή συνεργάζεται με μια διεθνή πλατφόρμα) και το αξιοποιεί και στα ταξίδια του στο εξωτερικό επωφελούμενος των εταιρικών εκπτώσεων.

Ενοικίαση εκτός αεροδρομίου

Υπάρχει γενικότερα σε διάφορες ιστοσελίδες και τουριστικά fora η ταξιδιωτική προτροπή να μην προσφεύγει κανείς στην ενοικίαση αυτοκινήτου από υπηρεσίες του αεροδρομίου, καθώς είναι ακριβότερες. Στην περίπτωση της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Αθήνας αυτό δε θα ήταν πολύ καλή ιδέα. Στην περίπτωση που ο επισκέπτης της χώρας μας αναζητά «rent a car Athens airport» αφενός θα έχει άμεση πρόσβαση στην επιθυμητή υπηρεσία, αφετέρου γλυτώνει χρήμα, καθώς η μετάβαση στο κέντρο της πόλης μέσω ταξί είναι σίγουρα πιο ακριβό από το να ενοικιάσει αυτοκίνητο κατευθείαν στο αεροδρόμιο. Επιπρόσθετα κερδίζει και χρόνο, αφού με το που θα μπει στο αυτοκίνητο… οι διακοπές ξεκινούν.

Ενοικίαση με την ώρα

Ο τουρισμός ζητά και ο πολυμήχανος τουριστικός κλάδος ανταποκρίνεται στη ζήτηση. Πως γίνεται αυτό; Υπάρχει ένας νέος τρόπος, που δειλά δειλά κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Η ενοικίαση με την ώρα. Οι τουρίστες γενικότερα δείχνουν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη χρήση των δημόσιων μεταφορικών μέσων. Άλλωστε τα Μέσα Μεταφοράς στο εξωτερικό είναι πιο περίπλοκα (συνήθως) από τα δικά μας. Έτσι λοιπόν κινούνται αρκετά συχνά με τις αστικές συγκοινωνίες. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση θα έρθει η στιγμή, που θα ψάξει για υπηρεσίες rent a car AthensΘα καταφύγει σε αυτές τις υπηρεσίες, όχι για όλο το διάστημα των διακοπών του, αλλά μόνο για εκείνες τις μέρες, που θα ήθελε να κάνει ένα πιο μεγάλο ταξίδι εντός λεκανοπεδίου ή στα πέριξ. Μετά θα επανέλθει στην τουριστική του καθημερινότητα.

Τέλος δυνατή εμφάνιση στον τομέα της μετακίνησης έχουν κάνει διάφορες πλατφόρμες αντίστοιχες της διάσημης, παγκόσμιας πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών. Το μοίρασμα του αυτοκινήτου είναι μια δημοφιλής πρακτική μεταξύ εγχώριων και ξένων τουριστών, λόγω του χαμηλού κόστους και της ευελιξίας στους όρους και χρόνους ενοικίασης. Ταυτόχρονα δεδομένου, ότι η ενοικίαση- μοίρασμα δε γίνεται με εταιρεία, αλλά με ιδιώτη, δεν υπάρχουν διάφορα τέλη, που μπορεί να επιβαρύνουν τη συμφωνία με μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Όμως απευθυνόμενος κάποιος σε μια υπηρεσία με χρόνια εμπειρίας στον χώρο έχει τη βεβαιότητα, ότι τα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα, έχουν περάσει ελέγχους, θα έχουν τα προβλεπόμενα χαρτιά και κυρίως θα υπάρχει κάποιος να τους εξυπηρετήσει για απορίες, που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.

Related Articles

Back to top button