ΑΠΟΨΕΙΣ

Η υποψήφια Γεωργία Γεωργίου για τις εκλογές των δικηγόρων

Λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος του προεκλογικού οδοιπορικού – κυριολεκτικά και μεταφορικά- θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σας. Από την αρχή του προεκλογικού αγώνα, και δη τον τελευταίο μήνα, επισκεφτήκαμε όσους περισσότερους χώρους άσκησης δικηγορίας μπορέσαμε.

Οι συνάδελφοι μας τίμησαν ανοίγοντάς μας τα γραφεία τους (που είναι δεύτερα σπίτια για τους περισσότερους), σφίξαμε χέρια, ανταλλάξαμε απόψεις, μας άκουσαν με προσοχή και τους αφουγκραστήκαμε με αγωνία, μας ενημέρωσαν και τους ενημερώσαμε. Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και θέσαμε επί τάπητος όλα τα προβλήματα του κλάδου μας. Και αυτά είναι κρίσιμα, πολλά και ποικίλα.

Κοινό σημείο και κοινός τόπος όλων των συναδέλφων είναι η αγωνία, η ανασφάλεια και ο φόβος για το μέλλον μας ως δικηγόρων αλλά και για το μέλλον της δικηγορίας ως δημοσίου λειτουργήματος ευρύτερα.

Κοινή διαπίστωσή μας είναι η κρισιμότητα αυτών των εκλογών. Για εμάς, αλλά και για το Σύλλογό μας θεσμικά.

Αγγίζοντας το τέλος της προεκλογικής περιόδου, αν μη τι άλλο, έχουμε γίνει αποδέκτες όλων των προτάσεων και θέσεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η δική μου διαπίστωση είναι ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για στασιμότητα και μεγάλα λόγια. Φτάνουν πια οι μεγάλες κουβέντες που καθίστανται κενές περιεχομένου ήδη την επομένη των εκλογών, τόσο για τους εκλεγέντες όσο και για τους ψηφοφόρους τους. Πρέπει να αλλάξουμε.

Αυτή τη φορά, έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να συγκρίνουμε απόψεις, πρόσωπα, πρακτικές, πεπραγμένα.

Αυτή τη φορά έχουμε χρέος στον εαυτό μας, και στο Σύλλογό μας, να επιλέξουμε τους ρεαλιστές, και τους ικανότερους. Αυτούς που με τη δουλειά τους και τις αρχές τους μας έπεισαν ήδη και μας ενέπνευσαν πλέον ότι θα μας εκπροσωπήσουν άξια και θα παλέψουν για όλους μας.
Όχι ο καθένας για τον εαυτό του.

Είναι αδήριτη η ανάγκη να επιλέξουμε όμως όχι μόνο τους ικανότερους, αλλά και αυτούς που έχουν το όραμα της αλλαγής. Αυτούς που θα βάλουν τη θεμέλιο λίθο της αλλαγής, που δεν είναι τελικά τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Αλλά που χρειάζεται ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα για να σταματήσουν οι πρακτικές της παρέας στο Σύλλογό μας. Που θα οργανώσουν το σπίτι μας με τον καλύτερο τρόπο.
Γιατί ο ΔΣΑ είναι το σπίτι μας.

Είναι αναγκαίο να βάλουμε μπροστά αυτούς που βλέπουν ήδη από σήμερα το αύριο που έρχεται. Καταρχάς με την ψήφο μας.

Είμαι υποψήφια σύμβουλος του ΔΣΑ για πρώτη φορά, ούσα ήδη Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων. Παρ’ όλα αυτά, θέλω και προσπαθώ συνειδητά να βλέπω τα πράγματα από την πλευρά του δικηγόρου που πρέπει να αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει.

Ζητώ τη στήριξή σας για να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνει το δικηγορικό λειτούργημα και πάλι συνώνυμο του κύρους και του σεβασμού που αξίζει σε όλους μας ως δικηγόρους. Χωρίς διαχωρισμούς, με μόνο κριτήριο το κοινό καλό όλων μας.

Συντάχθηκα με τον Παναγιώτη Περάκη, που με τίμησε με την πρότασή του, και το ψηφοδέλτιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά και να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα. Με μία ομάδα άξιων και ικανών συναδέλφων που ο καθένας και η καθεμία μας είναι ένας από εσάς.

Κυριακή και Δευτέρα ψηφίζουμε οι δικηγόροι για τους δικηγόρους και το αύριο της δικηγορίας.

Γιατί το «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» είναι μονόδρομος.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.

Related Articles

Close
Close