ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπάρχουν ευθύνες όσων επέλεξαν συνειδητά να προβάλουν ένα αρνητικό μοντέλο στο βωμό της τηλεθέαση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος

Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης έπαιξε το ρόλο του, όπως του τον έραψαν η παραγωγή, το σπίτι του και ο περίγυρος του.

ADS

Επιλέχθηκε από 10.000 αιτήσεις για να παίξει τον «μη ανεκτικό στους ομοφυλόφιλους Κρητίκαρο», κάτι που επιβεβαιώθηκε αλλά και του καλλιεργήθηκε δημοσίως από τον επίσημο λογαριασμό του BBGR. Ως τέτοιος πρόσφερε πλήρεις υπηρεσίες στο τηλεοπτικό προϊόν.

Σε έναν κόσμο που δεν επιζητεί κι άλλη πόλωση, όμως, αλλά αναζητεί τη συνεννόηση και τον τρόπο να πάμε όλοι μαζί μπροστά, και πάντα υπό τον όρο πως ο ΑΑ δεν έχει εγκληματήσει κάνοντας πράξη όσα ξεστόμισε αλλά ήθελε μόνο να παίξει το ρόλο του στο πλαίσιο του θεάματος, θα έπρεπε να αναγνωρίσουμε πως μέχρι και ο ίδιος είναι θύμα της κουλτούρας βιασμού στην οποία μετείχε και αναπαρήγαγε μπροστά στο πανελλήνιο, της macho κουλτούρας που κλήθηκε να εκπροσωπήσει στο σόου. Παρότι απολογήθηκε, θα είναι δια βίου ο επίδοξος βιαστής με όλα τα κοσμητικά που του προσάπτονται.

Αν το BBGR δεν ήταν κιμαδομηχανή, αν στο κανάλι και την παραγωγή δεν αισθάνονταν πως έχουν καθολικές ευθύνες για την επιλογή και την καλλιέργια ενός αρνητικού πρότυπου σε ένα προϊόν που απευθύνεται και σε εφήβους, και συγχρόνως είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για τον παίκτη τους σε ανθρώπινο επίπεδο, θα τον είχαν βάλει να παραιτηθεί σε ένδειξη μεταμέλειας, μπας και τον βοηθήσουν να μην γίνει μασκότ για τους επίδοξους βιαστές, αλλά και στόχος ως η πηγή του κακού για όσους είμαστε απέναντι. Δεν το έκαναν, απόδειξη πως προείχε να βγει λάδι η παραγωγή που το έστησε όλο αυτό, που τον επέλεξε γιατί ήταν ο «άντρας με τα όλα του» και τον καθοδήγησε σε αυτό το μονοπάτι όταν του έφτιαξε και τη σχετική κάρτα σε αυτή τη βάση.

Αυτό είναι και το μείζον, οι ευθύνες όσων επέλεξαν συνειδητά να προβάλουν ένα αρνητικό μοντέλο στο βωμό της τηλεθέαση, όσων έστησαν και τον ΑΑ για να αναλωθεί τηλεοπτικά.

Δεν είναι απάντηση πως θα αποφασίσουν τα τηλεκοντρόλ – η τηλεθέαση. Ούτε είναι απάντηση πως επιλέχθηκαν όλες οι περπατησιές των πολιτών για να μετέχουν. Δεν είναι περπατησιά η εγκληματική δράση.

Υπάρχει ευθύνη, θεσμοθετημένη στις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής, του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για ό,τι προβάλλεται από τις δημόσιες συχνότητες.

Κι εδώ είναι που αξίζουν συγχαρητήρια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα για την άμεση αντίδρασή του, αρκεί να μην μείνει στη δήλωση, αλλά πραγματικά να ακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης στην οποία οφείλουμε όλοι να δώσουμε συνέχεια.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker