ΑΠΟΨΕΙΣ

«Βόμβα» από Κατερινόπουλο για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Θεωρώ πως είναι σε μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια»

Για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ο πρώην Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος. Όπως τόνισε σε μεσημεριανή εκπομπή πρόκειται «κατά πάσα πιθανότητα για εγκληματική ενέργεια».

Για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησαν στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα» κορυφαίοι επιστήμονες και ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο κ. Κατερινόπουλος ανέλυσε τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις έρευνες, ενώ όπως δήλωσε, σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση. «Λίγες είναι οι πιθανότητες να μην είναι έγκλημα» τόνισε.

«Έχουμε τρεις απώλειες στη συγκεκριμένη οικογένεια, οπότε είναι λογικό να εγερθούν ερωτήματα στην κοινωνία και κάποιοι να πλάθουν τις δικές τους ιστορίες μικρές ή μεγάλες. Κάτω από αυτή την πίεση και την προβολή που επήλθε από τα ΜΜΕ, η Πολιτεία αναγκάστηκε να αναθέσει στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να διερευνήσει την υπόθεση, καθώς έχουν την εμπειρία και τα μέσα για να δοθεί η απάντηση. Οι έρευνες θα αποδείξουν αν πράγματι πρόκειται για ανθρωποκτονία».

Αναφερόμενος και στην προσωπική του οδυνηρή εμπειρία, καθώς έχει χάσει τον γιο του, τόνισε: “Έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου. Και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή και μίλησαν δείχνει ότι τους ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια και ειλικρινά τους το εύχομαι να έχουν σύντομα αποτελέσματα θετικά”. Συμπλήρωσε: “Η δύναμη που έχουν αυτά τα νέα παιδιά. Μόνο και μόνο που ήρθαν στην εκπομπή σου, θέλει φοβερή δύναμη. Εγώ δεν ήθελα να βλέπω άνθρωπο, ούτε τον αδελφό μου δεν ήθελα να βλέπω, δεν θα έβγαινα στα κανάλια. Τους το χρεώνω ως δύναμη ψυχής”.

“Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια, να πάρει ο κόσμος απαντήσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια, να βάλουν και κάποιοι άλλοι επίδοξοι στο μέλλον μυαλό και να μην κάνουν τα ίδια πράγματα”, συνέχισε.

Τα ερωτήματα που έθεσε για την υπόθεση της Πάτρας

Προηγουμένως, ο Θανάσης Κατερινόπουλος έθεσε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση. Το πρώτο ερώτημα που έκανε, είναι πώς εξηγείται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών συνέβη αντίστροφα, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κορίτσι δηλαδή, καθώς εάν πρόκειται για γονιδιακό πρόβλημα, θα περίμενε κανείς ότι πρώτα το μεγαλύτερο κορίτσι θα έπρεπε να εκδηλώσει μία σειρά συμπτωμάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δυο.

Παράλληλα, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε πως ο θάνατος και των τριών παιδιών συνέβη Σαββατοκύριακο, κάτι που -όπως είπε- επιστημονικά δεν εξηγείται και προκαλεί όπως είναι φυσικό, ερωτήματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον προγεννητικό έλεγχο που κάνουν τα ζευγάρια που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά. «Εάν υπήρχε γονιδιακό ή κάποιο άλλο πρόβλημα, δεν θα βρίσκονταν;», σχολίασε.

«Χωρίς να θέλω να δώσω ιδέες σε κανέναν Ο υδράργυρος σε συγκεκριμένο μέλος του σώματος, κατά την νεκροτομή, ανιχνεύεται; Είναι θανατηφόρος», ρώτησε στη συνέχεια και διευκρίνισε συγκεκριμένα, «στο αυτί».

Εδώ μπήκε “ανθρώπινο χέρι”

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία ‘άνοιξε’ στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα… Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ ‘μπήκε’ ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος, ενώ αναφορικά με το ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως «αν ήταν στο νοσοκομείο δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε… Μπορεί να υπήρξαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες όλοι, ποια ήταν η σχέση τους, υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και η κακία και όλα”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button