ΑΠΟΨΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Το παιγνίδι του Τραμπ με το Καραβάνι προφύγων για τις εκλογές της Τρίτης

Όπως κάθε γνήσιος φασίστας, έτσι και ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί όλη αυτή την προεκλογική περίοδο των ενδιάμεσων εκλογών στην Αμερική, οι οποίες γίνονται δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές για την εκλογή του Κογκρέσου, να καλλιεργήσει τον φόβο στον λαό και να εκμεταλλευτεί την ψήφο του.

ADS

Γράφει ο Γιάννης Μπέκος

Όλο αυτό τον μήνα, ο Τραμπ, έχει επιδοθεί σε μια απίστευτη προεκλογική εκστρατεία, με δεκάδες ομιλίες σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Το κυρίαρχο πολιτικό του αφήγημα, είναι η…μετανάστευση! Ούτε η οικονομία, ούτε οι κοινωνικές παροχές, ούτε το κράτος πρόνοιας αποτελούν μέρος των ομιλιών του. Ο τρόμος από τον ερχομό των μεταναστών, κυριαρχεί στον λόγο του. Και τι δεν έχει πει γι αυτό το καραβάνι. Την μία είπε πως είναι αναμεμειγμένοι με τρομοκράτες από την Μέση Ανατολή, την άλλη πως ανάμεσά του είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αργότερα πως είναι σκληροί εγκληματίες!! «Προσοχή, αυτοί δεν είναι καλοί άνθρωποι. Είναι νέοι, γεροί, δυνατοί και κάνουν κακά πράγματα» είπε ο πρόεδρος της Αμερικής απευθυνόμενος στον λαό του!!

Στο προεκλογικό σποτ του κόμματός του, το οποίο δέχτηκε μεγάλη κριτική από τα ΜΜΕ της Αμερικής, εμφανίζεται ένας αλλοδαπός εγκληματίας που είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς και χαμογελάει όταν παραδέχεται τις πράξεις του, όπου μαζί με εικόνες του καραβανιού στα νότια του Μεξικού, με το σύνθημα, «Οι Δημοκρατικοί των έφεραν στην χώρα, οι Δημοκρατικοί θέλουν να φέρουν κι άλλους, ψηφίστε Ρεπουμπλικανούς». Πρόκειται για ένα απαράδεκτο και μισαλλόδοξο σποτ, το οποίο προσπαθεί να διχάσει τον Αμερικανικό λαό.

Στην λογική του διαίρει και βασίλευε, ο Τραμπ επιχειρεί να κερδίσει το Κογκρέσο κι έτσι να έχει τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας. Βλέπετε, οι πατέρες του Αμερικανικού Συντάγματος, είχαν προνοήσει και μοίρασαν τις εξουσίας σε πρόεδρο και Κογκρέσο, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να μετατραπεί σε Τύραννο!

Ο προεκλογικός λόγος του Τραμπ, είναι βασισμένος τόσο στον φόβο, όσο όμως και στο ψέμα. Τα ψέματα είναι αμέτρητα στις προεκλογικές του ομιλίες. Λέει απίστευτα πράγματα, που κάνουν τον ομοϊδεάτη του στην χώρα μας, Πάνο Καμμένο, να φαίνεται ειλικρινής!!!

Μέσα σε 649 ημέρες στην προεδρεία, ο Τραμπ έχει πει 6.420 φορές ψέματα, σύμφωνα με έρευνα της Washington Post.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε προ ημερών, σε μια προσπάθεια προέκτασης της μισαλλοδοξίας, δήλωσε πως θα αλλάξει το καθεστώς όπου ένα παιδί που θα γεννηθεί στην Αμερική, γίνεται αυτόματα Αμερικανός πολίτης και μάλιστα με προεδρική εντολή! Μόνο που για κακή του τύχη, αυτό περιλαμβάνεται στο 14ο άρθρο του Αμερικανικού Συντάγματος το οποίο είναι «ευαγγέλιο» στις ΗΠΑ!

Ο Τραμπ βλέποντας την αποδοχή του στην Αμερικανική κοινωνία να βυθίζεται καθημερινά και τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει στις προεδρικές εκλογές του 2020, χρησιμοποίησε το γνωστό του όπλο. Την καλλιέργεια του μίσους και του φόβου. Μόνο που αυτά, δεν «πιάνουν» στις δύο ακτές των ΗΠΑ, όπου οι πολίτες έχουν υψηλότερο γνωστικό και μορφωτικό επίπεδο. Έχουν δει άλλωστε τις προσπάθειες του Φρανκ Άντεργουντ στον τομέα αυτό και είναι λίγο ψηλιασμένοι! Ο Τραμπ απευθύνεται κυρίως στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας. Εκεί όπου πάντα βρίσκει χώρο και επωάζεται το αυγό του φιδιού!

Στην διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, έγιναν δύο φοβερά επεισόδια, αποτέλεσμα αυτής της καλλιέργειας του φόβου και τις μισαλλοδοξίας. Ένας Αμερικανός επιτέθηκε σε Εβραϊκή συναγωγή και σκότωσε 11 Ισραηλινούς σε μια αποτρόπαια πράξη αντισημιτισμού, ενώ ένας οπαδός του Τραμπ ο οποίος συνελήφθη, έστειλε δέματα με βόμβες σε δημοκρατικούς πολιτικούς και σε άλλους αντιπάλους του Τραμπ.

Την Τρίτη, ο Αμερικανικός λαός, αποφασίζει για τις πιο κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές στην ιστορία, όπως είπε προχθές ο Ομπάμα που τόσο λείπει, σε προεκλογική ομιλία των Δημοκρατικών!

Έρχεται το φως ή βαθαίνει το σκοτάδι; Την Τρίτη το βράδυ, θα πούμε περισσότερα…

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker