ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα «ζαρζανέτια» του Μαυρομμάτη στη Ναυπακτία που…καταρρέουν

Γράφει ο Γιάννης Μπέκος

Με την Ναυπακτία ακόμα να μετράει τις πληγές της από την κακοκαιρία, η σημερινή επίσκεψη Μαυρομμάτη στο Τρίκορφο, «άναψε» λίγο τα αίματα!

Στην περιοχή, 3 αντιπλημμυρικά ευθύνης του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη που κατασκευάστηκαν επί των ημερών του, κατέρρευσαν σε όχι και τόσο ακραίες συνθήκες. Τρίκορφο, Στράνωμα και Βαριά σήμερα, είδαν τα αντιπλημμυρικά (!) ζαρζανέτ να καταρρέουν!

Για την Ναυπακτία τα ζαρζανέτ δεν είναι νέο είδος. Από τον Σκα μέχρι τον Μόρνο και από την Βαριά μέχρι τον Εύηνο, έχουν κατασκευαστεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Κάποια, είναι ακλόνητα για δεκάδες χρόνια!
Όμως για την τοπική κοινωνία, αυτό που συμβαίνει τελευταία δεν έχει προηγούμενο. Οι αστοχίες αυτές, σε έργα τέτοια σπουδαιότητας, προκαλούν ανησυχία.

Όταν είχαμε την πρώτη κατάρρευση, πριν περίπου 50 ημέρες, ο λαλίστατος κατά τα άλλα αντιπεριφερειάρχης έργων, δεν είχε πει ούτε μισή κουβέντα. Όταν το θέμα ανέδειξε το npress και πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, τότε απάντησε με πως το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα από την περιφέρεια…. Αλλά τώρα έναν μήνα μετά την τοποθέτηση του εκείνη, δεν έχουν γίνει γνωστές οι ενέργειες που κάνει για τις ευθύνες της κατάρρευσης. Την ίδια ώρα, το αντιπλημμυρικό αντί να «ισιώνει» στράβωσε περισσότερο. Έτσι ήρθε άλλη μία κατάρρευση στο Τρίκορφο. Και ακολούθησε και η πλημμύρα των χωραφιών κοντά στις γεωτρήσεις. Και έπεσε και το αντιπλημμυρικό στην Στράνωμα. Και έπεσε και το αντιπλημμυρικό στην βαριά που κινδυνεύει η πεζογέφυρα.

Τι ακριβώς μας είπε σήμερα από το Τρίκορφο; Πως την μελέτη την έκαναν οι προηγούμενοι. Μάλιστα! Το ακούσαμε κι αυτό… Οι πολιτικοί κάνουν και μελέτες! Λες και το πρόβλημα του έργου αυτού, ήταν η μελέτη… Ας μας δείξουν λοιπόν την μελέτη και ας μας πουν τις τεχνικές αστοχίες της.

Τοπικό σάιτ, φιλικό προς τον αντιπεριφερειάρχη, έριξε την ευθύνη στους κατοίκους της περιοχής χαρακτηρίζοντάς τους «ανήσυχους πολίτες» που δεν δίνουν λέει λύσεις, αλλά σχολιάζουν στο Facebook. Λες και οι πολίτες πρέπει να δίνουν λύσεις και όχι οι εκλεγμένοι πολιτικοί! Και σαν να μην έφτανε αυτό, είπε πως οι πολίτες δεν χάρηκαν που για πρώτη φορά περιφερειάρχης πάτησε το πόδι του στο χωριό! Λες και τους πολίτες τους ενδιαφέρει αν θα έρθει ο εκάστοτε πολιτικός στο χωριό τους και όχι αν θα βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αν οι γεωτρήσεις πλημμυρίσουν τις επόμενες ημέρες και το νερό κριθεί ακατάλληλο, πόσο άραγε θα πρέπει να χαίρονται για την επίσκεψη και μόνον;

Ο περιφερειάρχης και ο κάθε αντιπεριφερειάρχης, είναι εκλεγμένοι για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των περιοχών. Η Ναυπακτία έδωσε και δίνει πολλά, παίρνοντας όμως ελάχιστα ως αντάλλαγμα. Από τα νερά της με το Φράγμα του Ευήνου, πίνουν νερό τόσα εκατομμύρια πολιτών στην πρωτεύουσα. Τα ΧΥΤΑ της Ναυπακτίας, υποδέχονται τα απορρίματα από αρκετές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, λόγω ανικανότητας των περιοχών τους. Τα βουνά της Ναυπακτίας, γέμισαν αιολικά για τις ανάγκες της «εναλλακτικής» ενέργειας.

Και πιο είναι το αντάλλαγμα για την ίδια; Τα ζαρζανέτ που καταρρέουν και όταν η κουβέντα φτάνει στην ανάγκη για μια νέα σύγχρονη Μαρίνα, χρήματα δεν υπάρχουν!

Καιρός όμως φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια, λέμε στην Αφροξυλιά…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button