ΑΠΟΨΕΙΣ

Tα δεξιά ποταμάκια….

Γράφει ο Γιώργος Πίτσος

Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ακόμα και κάποια νεφελώδη κατά την κρίση μου επαγγέλματα. Όλα αυτά που μπήκαν στη ζωή μας για να παραφουσκώσουν το φαινεσθαι και να σκεπάσουν το πενιχρό είναι- πολλών εξ ημών. Επικοινωνιολόγος για παράδειγμα. Αυτός που με τέχνη περισσή φτιάχνει πλουμιστάπεριτυλίγματα σε κενά κουτιά. 

Για να είμαι δίκαιος όμως , αναζητώ τον υπεύθυνο του Κυριάκου Μητσοτάκη για  να του σφίξω το χέρι. Όποιος σκαρφίστηκε αυτή την προμετωπίδα της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ , είναι μεγάλο γατόνι.

«Να φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε.»  Κι εμείς ως ο εξυπνότερος λαός της υφηλίου, το φάγαμε.  Να φύγουν αυτοί είπαμε , αλλά το μετά βλέπουμε το αγνοήσαμε. Είδαμε το τυρί αλλά μας ξέφυγε η φάκα. 

Ένα σύνθημα που κατάφερε ,έστω κι αργά, να αποκαλύψει και να ξεσκεπάσει πολλά και πολλούς. Δήθεν σκεπτόμενοι ευρωπαϊστές, πρώην αριστεροί του Κολωνακίου, πανεπιστημιακοί και λόγιοι επαναστάτεςτης πορδής, στρατεύθηκαν υπό τον πεφωτισμένοΚυριάκο. Κόμματα ολόκληρα , όπως το Ποτάμι αλλάκαι θραύσματα κομμάτων όπως οι αναχωρητές του Βαγγέλη Βενιζέλου διαγκωνίζονταν στα γραφεία της Πειραιώς.

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης δεν διδαχτήκαμε τίποτα. Δώσαμε λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη αρκεί να φύγουν αυτοί.

Και έφυγαν οι αυτοί . Κι ήρθαν οι τούτοι. Και μας έφεραν την Κανονικότητα. Που δεν κατάλαβα τι είναι. Και δεν τους υποχρεώσαμε προεκλογικά να μας εξηγήσουν. Υποθέτω πως κανονικότητα είναι να μας λένε όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες πως ζούμε στον παράδεισο.

Άλλαξε κάτι σημαντικό στην τσέπη μας? Άλλαξε κάτιστην Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση ? Μήπως στα Εθνικά Θέματα , την Εξωτερική πολιτική ? με μια φράση « πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα». Με τροπολογίες κυβερνάνε.

Κι όλοι περιμένουμε να μας σώσουν οι μπουλντόζες του Ελληνικού.

Για το αστυνομικό κράτος βέβαια και την καταστολή τίποτα. Για την αναλγησία των τραπεζών και την αρπαγή της πρώτης κατοικίας πέρα βρέχει. Για την έξαρση του θρησκοσυντηρητισμού  και του ρατσισμού ούτε λόγος. Οι Δικαιωματιστές βλέπετε έγιναν υφυπουργοί και σύμβουλοι.

Ακόμα  και τούτοι κυβερνάνε με το κατάπτυστο δόγματης μεταπολίτευσης «γιατί οι προηγούμενοι καλλίτεροι ήτανε ? « . Μια χυδαιότητα που υιοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Όσο νάνε χρειάζεται χρόνος για να ξηλωθούν τα δικά τους παιδιά  και να έρθουν τα δικά μας παιδιά.

Κάθε λογής μαγαζάκια στήνονται με εκπληκτικήταχύτητα γύρω από τον  Μεγάλο εργοδότη-αιμοδότη, το Κράτος. Οι μπίζνες τρέχουν κανονικά γιατί οι Μητσοτάκηδες ποτέ δεν ησαν κατά βάθος πολιτικοί. Επιχειρηματίες ησαν , είναι και θα είναι. Οι φαμίλιες άλλωστε δεν ασκούν πολιτική, απλά την ελέγχουν.

Μέχρι να ανακαλύψει ο Σύριζα το φύλο των Αγγέλων , ας απολαύσουμε την διακυβέρνηση Μητσοτάκη λοιπόν. Πονάνε μωρέ τα παλληκάρια ?

Related Articles

Back to top button
Close
Close