ΑΠΟΨΕΙΣ

Σπυράκη: Το γεγονός ότι έχουμε μια «κουτσή πάπια» για κυβέρνηση αυξάνει την αστάθεια και την αβεβαιότητα

Η Μαρία Σπυράκη εξαπέλυσε εκ νέου δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση

 

 

«Στο ελληνικό πολιτικό σύστημα από τη μεταπολίτευση και πέρα δεν υπήρξε κυβέρνηση μειοψηφίας» επεσήμανε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές μετά την προαναγγελθείσα- αποχώρηση του κ. Καμμένου: «Η μία είναι να πάει στη Βουλή και να αναζητήσει εκεί μία νέα πλειοψηφία και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αν τα καταφέρει. Η δεύτερη είναι να προσφύγει στις κάλπες»

Η Μαρία Σπυράκη εξαπέλυσε εκ νέου δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή έχουμε για κυβέρνηση μια… κουτσή πάπια που κάνει κακό στην οικονομία.

Αναλυτικά στην συνέντευξη που πατραχώρησε στον ΣΚΑΙ σημείωσε:

Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη βουλή, που θα είναι πλειοψηφία. Είναι κάτι που το ξέρουν οι συνομιλητές μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, και δυστυχώς φαίνεται πως δικαιωνόμαστε, ιδιαίτερα στα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας που αποκτούν οι γείτονες.

Η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στον ορισμό μονίμων γενικών γραμματέων. Θέλω να προειδοποιήσω ότι το κατασκεύασμα αυτό θα καταργηθεί από τη ΝΔ και θα ήθελα αυτό να το γνωρίζουν και οι εμπλεκόμενοι, κ. Τσίμα.

Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση. Και αυτό που εμείς επισημαίνουμε είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον, και γιατί αυτό είναι το συμφέρον των πολιτών. Μια σειρά λόγοι οδηγούν εκεί. Το γεγονός ότι έχουμε μια «κουτσή πάπια» για κυβέρνηση αυξάνει την αστάθεια και αυξάνει την αβεβαιότητα. Προξενεί οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό και σε επικείμενη προσπάθεια δανεισμού. Δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις. Δημιουργεί προβλήματα στα εθνικά θέματα. Και δημιουργεί την αίσθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που δεν την αντέχει.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close