ΑΠΟΨΕΙΣ

Που το πάει ο Γερουλάνος;

Η επάνοδος του Παύλου Γερουλάνου στην πολιτική ζωή, τον τελευταίο χρόνο, έχει προκαλέσει περισσότερες συζητήσεις από την εποχή που ήταν μεγαλουπουργός στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας από την πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο Γερουλάνος αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά.


Αρχικά, η υποψηφιότητά του στον δήμο της Αθήνας, επιβλήθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση με την ηγεσία. Ο Παύλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα και μετά ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ. Για αρκετό διάστημα, η Χαριλάου Τρικούπη φάνηκε να προβληματίζεται για τον χειρισμό, αλλά μην θέλοντας να ανοίξει νέες πληγές, το έκανε «γαργάρα»…

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν κακό, αν κανείς το συγκρίνει με τα ποσοστά του κόμματος σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το ποσοστό του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Καμίνη, το 2014. Και μιλάμε για το 2014 που το ΠΑΣΟΚ σε εθνικό επίπεδο είχε πέσει στο 4%!

Ο σχεδιασμός του κόμματος για τον δήμο της Αθήνας, ήταν ένα πρόσωπο με αντίστοιχα χαρακτηριστικά με του Καμίνη, που θα διατηρούσε τα υψηλά ποσοστά στον δήμο και θα έδινε σκληρή μάχη με τον Μπακογιάννη. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν, πως μια υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη, θα ήταν η ιδανική επιλογή για το ΚΙΝΑΛ, αλλά η κίνηση Γερουλάνου, ανέτρεψε τα σχέδια.

Ο Παύλος Γερουλάνος προέρχεται από αστική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν αυλάρχης στο βασιλικό παλάτι. Η ανάμειξή του στην πολιτική ήταν απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτός τον διόρισε βουλευτή βάζοντάς τον στην 5η θέση του Επικρατείας το 2009 και αμέσως μετά τον τοποθέτησε Υπουργό σε ένα από τα καλύτερα Υπουργεία. Του Πολιτισμού. Η προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής με σταυρό το 2012, δεν στέφθηκε με επιτυχία. Από τότε ο Παύλος έφυγε από το προσκήνιο της πολιτικής, για να επανέλθει πριν σχεδόν έναν χρόνο ως υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας.

Ο τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα του ΠΑΣΟΚ όμως σήμερα, προκαλεί πολλά ερωτηματικά στο εσωτερικό. Ζητάει την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος, όπως λένε κύκλοι της Χαριλάου, πως αυτό είναι ανέφικτο καθώς τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν. Ποιος άλλωστε δεν θα το επιθυμούσε; «Ο Παύλος ως υπεύθυνος της εκλογικής καμπάνιας το 2009, μας φόρτωσε δάνειο 7εκ ευρώ και σήμερα έρχεται να παρουσιαστεί ως θεματοφύλακας του ΠΑΣΟΚ; Και μιλάμε για το 2009 που η κρατική επιχορήγηση ήταν πολλαπλάσια από την σημερινή. Επειδή δεν μιλάμε νομίζει πως ξεχάσαμε;» μας είπε στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του Κινήματος!

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, δεν μιλάνε καθόλου για τον Γερουλάνο. Θεωρούν πως ο Παύλος το 2015 «άδειασε» τον Παπανδρέου, στον οποίον άλλωστε χρωστάει την είσοδό του στην πολιτική. Η απόφασή του να μην συμμετέχει στο ΚΙΔΗΣΟ, είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος λίγο έλειψε να μπει στην βουλή στις εκλογές του 2015.

Για τους ανθρώπους του ΚΙΔΗΣΟ, οι Γερουλάνος, Μπιρμπίλη και Ραγκούσης, δεν θα είχαν δει ποτέ τους διαδρόμους της Βουλής, αν δεν το αποφάσισε προσωπικά ο Παπανδρέου και η στήριξή τους σε εκείνο το νέο εγχείρημα του ‘15 θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη!

«Τι επιδιώκει σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος; Που ήταν όταν ο Βενιζέλος ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί τότε ήταν σε πλήρη αφωνία ενώ σήμερα είναι λαλίστατος; Ο Βενιζέλος δεν δημιούργησε την ΕΛΙΑ; Γιατί άραγε το έκανε; Τι θέλει λοιπόν ο Παύλος τώρα; Είναι λαγός κάποιου ή απλά.. «ξεχασιάρης;» μας είπε πρώην μεγαλοπαράγοντας του ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως οι τελευταίες κινήσεις του Παύλου, είναι βούτυρο στο ψωμί όσων επιδιώκουν την οριστική διάλυσή του ιστορικού Κινήματος. Η μοναδική περίπτωση διατήρησης του ΠΑΣΟΚ, είναι μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής λένε.

Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα; Που το πάει ο Γερουλάνος;

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close