ΑΠΟΨΕΙΣ

Πως ο Σαμαράς «έσπασε» τον «τσαμπουκά» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γράφει ο Γιάννης Μπέκος

Πως το είπαν αυτό το ωραίο χθες οι «κύκλοι» του Αντώνοι Σαμαρά; «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».
Δεν θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί, είναι η φράση-μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία του κόμματός του! Εντυπωσιακό, ε; Σαν να έπεσε κέρμα σε άδειο νεοκλασικό δωμάτιο!

Έτσι λοιπόν, η χθεσινή επιβολή κομματικής πειθαρχίας που επέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε, προφανώς, εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά. Μια κομματική πειθαρχία που ήρθε λίγο μετά την επίδειξη πυγμής του αρχηγού της ΝΔ με την ακαριαία διαγραφή Ζαγοράκη, την ώρα μάλιστα που δικαίωνε τον ευρωβουλευτή με την απόφαση για τροπολογία στο ποδόσφαιρο.
Την πλήρωσε ο κακόμοιρος Ζαγοράκης, αλλά «προσπερνάμε και συνεχίζουμε» για τον Σαμαρά, που έδειξε την δική του πυγμή στην ηγεσία!

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος! Θεωρήθηκε και όχι άδικα, μεγάλο ταλέντο στα επικοινωνιακά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο προσκήνιο. Είναι αυτός που ως σαραντάρης νέος πολιτικός, είχε το θάρρος και την τόλμη να ρίξει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 και αυτός που πήρε την μπουκιά από το στόμα της αδερφής του, Ντόρας Μπακογιάννη και έγινε εκείνος αρχηγός της ΝΔ το 2010. Είναι αυτός που στο πρώτο Μνημόνιο, επέβαλε κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, όταν Κυριάκος και Ντόρα μιλούσαν για την ανάγκη στήριξής του, με αποτέλεσμα ο αδερφός να υποκύψει και να καταψηφίσει με βαριά καρδιά, η δε αδερφή να διαγραφεί και να εκδιωχθεί από το κόμμα! Είναι αυτός που δεν έγινε ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με την χθεσινή του στάση, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σαφές πως θα κινηθεί σε γραμμή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν στην ηγεσία ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ. Θα λέει ελεύθερα την γνώμη του, αδιαφορώντας εάν αυτή «πληγώνει» το προφίλ της ηγεσίας!

Κι αυτό, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει μπροστά του ο Κυριάκος, τώρα που τα εθνικά θέματα είναι σε δύσκολη φάση και ο Σαμαράς έχει, εκτός από το επικοινωνιακό χάρισμα, μεγάλη απήχηση στο δεξιό ακροατήριο στα θέματα αυτά!

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, έριξε την πρώτη μαχαιριά στον Μητσοτάκη από τότε που βρέθηκε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας! Όμως ο Κυριάκος πλέον, δεν είναι ο απλός βουλευτής του ‘10 αλλά ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός και μάλιστα στον «μήνα του μέλιτος»!

Αναμένουμε την συνέχεια με μεγάλο ενδιαφέρον..

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close