ΑΠΟΨΕΙΣ

Πεταλωτής: Ο Παπανδρέου έκανε υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής – Οι επόμενοι το κατήργησαν

Ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση έκανε ο πρωπην υπουργός, Γιώργος Πεταλωτής

Αναφέρθηκε στην έμφαση που είχε δώσει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας μάλιστα υπουργείο κλιματικής αλλαγής. Αλλά όπως λέει ο κ. Πεταλωτής, αυτό ενόχλησε και ο τίτλος αφαιρέθηκε..

Δείτε τι έγραψε:

Το 2009 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύστησε Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Γιατί μία από τις «παραξενιές» του Παπανδρέου ήταν η ανάδειξη της κλιματικής αλλαγής σε στοιχείο κεντρικό της πολιτικής μας. Το εν λόγω δε Υπουργείο δεν ασχολείται με ανώδυνες συζητήσεις, αλλά χαράσσει πολιτικές ανάπτυξης που αφορούν περιβάλλον, ενέργεια, αδειοδοτήσεις μεγάλων επενδύσεων, εξορύξεις χρυσού, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ. Και γιαυτό ενόχλησε . Στο χορό που στήθηκε αμέσως γύρω απο αυτή τη νέα αντίληψη , κόμματα, συμφέροντα και ΜΜΕ, το μόνο που είδαν ήταν η Τίνα Μπιρμπίλη που κυκλοφορούσε με σακίδιο.
Αυτό που βλέπουμε έκτοτε εμείς, είναι ότι από τότε και μετά η Κλιματική Αλλαγή έχει ενοχλήσει τόσο, που αφαιρέθηκε ακόμη και από τον τίτλο του Υπουργείου . Η υποκρισία της ανακάλυψής της μέσα στην τραγωδία που ζούμε, θεωρώ ότι θα τον επαναφέρει στο νέο ανασχηματισμό και ίσως Υπουργός είναι κάποιος που γελούσε με τα «παπανδρεϊκά τερτίπια» και τις εμμονές των «κηπουρών» του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button