ΑΠΟΨΕΙΣ

Πεταλωτής: Η πιο συγκροτημένη κριτική στον Σύριζα και η συνήθης μονταζιέρα

Τη χθεσινή συνέντευξη Παπανδρέου στον Πάνο Χαρίτο δεν την είδα. Διάβαζα όμως τα ιντερνετικά σχόλια των μονίμως υπέρ του και των μονίμως εναντίον του.

Γράφει ο Γιώργος Πεταλωτής

Γνωρίζοντας και πολύ καλά το πνεύμα, τις απόψεις και το ήθος του, επιβεβαιώθηκα σήμερα που τη διάβασα. Η μονταζιέρα δούλεψε μια χαρά, εξάλλου ήταν έτοιμη πριν ανοίξει το στόμα του. Χθες έγινε η πιο δομημένη και συγκροτημένη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, με πραγματικά επιχειρήματα, με σαφήνεια και χωρίς φωνασκίες και ύβρεις. Αποδομήθηκε το παραμύθι περί «προοδευτικού πόλου» που θυμήθηκε προεκλογικά ο Τσίπρας για την πολιτική του διάσωση.

Επιβεβαιώθηκε η επιμονή στην παραταξιακή συνείδηση μακριά από ωφελιμισμούς. ´Ομως … αυτοί που θάβουν ολημερίς το ΚΙΝ.ΑΛ βγήκαν να τον κατηγορήσουν ότι διασπά την παράταξη … Αυτοί που επινόησαν και δέχονται τον ρόλο του «ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ» στην επόμενη μέρα, προβάλλουν ότι δήθεν ο Παπανδρέου μιλάει για συνεργασία μετεκλογική …

Αυτοί που μένουν στους εύκολους τίτλους «συμπαθής και χαρισματικός ο Τσίπρας» δεν άκουσαν χθες και δεν διαβάζουν σήμερα τα ενδιάμεσα και επόμενα, που ρητά αναφέρει ότι διαφωνεί όμως πολιτικά μαζί του . Και κυρίως ας διαβάσουν και το εξής , που κανένας δεν το έκανε τίτλο «…το Καστελλόριζο ήταν νομοτέλεια μετά την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή . ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ . ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ…» . Τα κεφαλαία είναι για τους έχοντες μυωπία .


´Οσο δε για τους «καλοπροαίρετους» ότι ναι μεν ο Παπανδρέου άλλα εννοούσε, αλλά ας μην τα έλεγε έτσι αφού ξέρει ότι θα τα διαστρεβλώσουν , Έ οχι και να αλλάξουμε ξαφνικά όλοι ύφος και αρχές και να σκυλοβρίζουμε τους πάντες, για να μην παρεξηγηθούν όσοι θυμήθηκαν ξανά τις γλάστρες(ακόμη να καταλάβουν αυτοί…) , τα ποδήλατα και όλα αυτά τα πολιτικά αμαρτήματα …
Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά τον Παπανδρέου . Αφορά τον τρόπο σκέψης μας , τις εμμονές μας και το τι ζητάμε από την πολιτική και τους πολιτικούς .

Related Articles

Back to top button
Close
Close