ΑΠΟΨΕΙΣ

Πεταλωτής για πόθεν έσχες πολιτικών: Δάνεια μαϊμού και τεχνάσματα απόκρυψης περιουσίας

Γράφει ο Γιώργος Πεταλωτής

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Ξεκίνησε ως δικλείδα διαφάνειας, κατέληξε με τον τρόπο που γίνεται γραφειοκρατική φάρσα. Εκθέτουν με τη δημοσίευσή τους όχι απλώς τα πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό. Καταθέσεις μηδενικές, η κλασική συνταγή – δάνεια μαϊμού από φίλους και συγγενείς, τεχνάσματα απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων, πανάκριβα ακίνητα με δηλωμένη ευτελή αξία, άλλοτε για να αποκρυφθεί η πηγή προέλευσης και άλλοτε για να αναδειχθεί η «λαϊκότητα» του πολιτικού.

Και εν τω μεταξύ, τους παίρνει όλους τους πολιτικούς η μπόρα. Και τους χρηματοδοτούμενους από διάφορα συστήματα., χωρίς να έχουν δουλέψει μιά μέρα , αλλά και μαζί και τους έντιμους και όσους απέκτησαν την όποια περιουσία με την κανονική δουλειά τους. Ποιά λογική εξυπηρετεί άραγε αυτή η διαστρέβλωση διαφάνειας ! Τους μόνους που εξυπηρετεί, είναι οι πλουτίζοντες χρησιμοποιώντας την πολιτική, οι οποίοι κρύβονται μέσα στο σωρό. ´Οχι από την πολιτική, γιατί με αυτήν δεν πλουτίζεις, πόσο μάλλον αν εγκαταλείπεις ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Ο καθείς με τις επιλογές του.

Κι αφού με τη δημοσίευση γελάσει με δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες περιπτώσεις το πανελλήνιο, η σκυτάλη περνάει στους κατ επάγγελμα διαστρεβλωτές. Πόσα χρόνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο λίστα με τις αναλυτικές καταθέσεις βουλετών σε ελληνικές τράπεζες, προερχόμενες από δημοσιευμένα πόθεν έσχες, την οποία δημοσιεύουν όλων των ειδών τα σάιτ, με τον τίτλο «Ποιοί βουλευτές έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό» . Από εκεί την αναπαράγει έτσι ακριβώς, με τον πιασάρικο ψευδή τίτλο ο κάθε «αγανακτισμένος».

Από τέτοια δημοσιεύματα εξάλλου παρακολουθούμε πολλοί, επί χρόνια, τη ροή των «καταθέσεών μας» στο εξωτερικό. Ασχέτως αν δίπλα στο ποσόν αναφέρεται σε ποιό κατάστημα της Εθνικής , Πειραιώς κλπ είναι η κατάθεση , ασχέτως αν ήδη έχουν εξανεμιστεί πλέον οι καταθέσεις αυτές , ασχέτως αν πρόκειται για ποσοστά λογαριασμού , για τη δημοκρατία όμως του Διαδικτύου παραμένουμε πλούσιοι εξωτερικού …

Related Articles

Back to top button
Close
Close