ΑΠΟΨΕΙΣ

Πεταλωτής για Καμμένο: Άξιος ο μισθός του , το έργο του ως frontman της συκοφαντίας Παπανδρέου το επετέλεσε πλήρως

Του πρώην υπουργού, Γιώργου Πεταλωτή

Ο Παπανδρέου δημιούργησε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο όταν ήταν αδιανόητο να υπάρξουν σπουδές πέραν της παλιάς γνωστής μορφής και ηλικίας. Μιλούσε για το Ίντερνετ ως το απόλυτο εργαλείο δουλειάς, γνώσης, επικοινωνίας και διαφάνειας. Την κλιματική αλλαγή ως μέγιστη πρόκληση και την πράσινη ανάπτυξη ως μοντέλο ανάπτυξης, πρώτος επί χρόνια τα λέει. Το Opengov, τα opendata , τη ψηφιοποίηση, τη θέση του Υφυπουργού για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ο Παντελής Τζωρτζάκης) η Κυβέρνηση του 2009 τα εισήγαγε και τα έβαλε μπροστά για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

‘Όταν μιλούσε για την φαρμακευτική κάνναβη (πριν φθάσει ο ´Αδωνις να εκθειάζει τον Καρανίκα) τον κατηγορούσαν ότι «νομιμοποιεί τα χασίσια». Κι όταν η Κυβέρνησή του δεν έκανε τα χατήρια εκδοτών και επιχειρηματιών «ανακαλύφθηκε» ότι ο αδερφός του ο Ανδρέας , Καθηγητής Οικονομικών , από τις πιο συγκροτημένες και αφανείς προσωπικότητες , «έπαιζε» δήθεν με τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα , τα γνωστά CDS , η δε μητέρα του η Μαργαρίτα ότι έβγαλε 500 εκ στο εξωτερικό. Τόση ανανδρία και ξευτίλα. Δεν αρκέστηκαν όμως να τα ρίξουν ως φήμη στην πιάτσα . Μεγάλες φυλλάδες – ναυαρχίδες, όχι μόνον της Δεξιάς, αφιέρωναν «ρεπορτάζ» επί ρεπορτάζ , εμπλουτίζοντας και ανακυκλώνοντας τη λάσπη. Για να μην αφήσουν ούτε έναν ´Ελληνα να μην αγανακτήσει.

Εκτός των άλλων βρέθηκε και ένας πολιτικός, της λαϊκής Δεξιάς, ο Καμμένος και με προμετωπίδα αυτές τις λάσπες ίδρυσε και το δικό του ριζοσπαστικό κόμμα τους ΑΝΕΛ. Κι όχι απλώς επέπλευσε με τις συκοφαντίες αυτές παρά τις εντωμεταξύ καταδίκες του , αντιθέτως έγινε και συγκυβερνήτης στην «πρώτη φορά Αριστερή» Κυβέρνηση . Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, δέκα χρόνια σιωπής και «πεφωτισμένης» συγκάλυψης – αφού αφορούσε τους Παπανδρέου- ο Καμμένος επιστρέφοντας περιχαρής εμβολιασμένος από τη Σερβία (ο Ανεξάρτητος ´Ελληνας) κατέβαλε προς εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης χρηματικό ποσό για τις συκοφαντίες του προς τους Παπανδρέου. ´Άξιος ο μισθός του , το έργο του ως frontman της συκοφαντίας Παπανδρέου το επετέλεσε πλήρως.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button