ΑΠΟΨΕΙΣΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Πάνος Μπίτσιος: «Η Αγελάου σχεδιάστηκε ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.-»

Μακροσκελή παρέμβαση έκανε πριν λίγο το μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πάνος Μπίτσιος, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την οδό Αγελάου.

Ο δήμαρχος στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως η Αγελάου θα γίνει πεζόδρομος, ενώ η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα για την αλλαγή αυτή. Τελικά χθες, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως θα γίνει προσωρινά πεζόδρομος και αργότερα δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Δείτε τι έγραψε ο Πάνος Μπίτσιος:

《Προς δημότες Ναυπακτίας》- «Η Αγελάου σχεδιάστηκε ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.-»

●Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και κάποιες δηλώσεις του νυν δημάρχου Ναυπακτίας, αλλά και κάποιων δημοτικών συμβούλων της σημερινής διοίκησης ,έχει ανοίξει μια δημόσια συζήτηση στην πόλη, σχετικά με την ανάπλαση εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου και ειδικότερα, για την οδό Αγελάου, η οποία παραμένει εδώ και περιπου 3 χρόνια κλειστή.

●Αναζήτησα τη συγκεκριμένη μελέτη κ αφιέρωσα κάποιες ώρες για να βρω την αλήθεια σε ολο αυτό μιας και πολλα ακουει κανείς και μπερδεύεται. Παρατήρησα πως σε όσα σημεία γίνεται αναφορά στην οδό Αγελάου, γίνεται σαφές πως η οδός μελετήθηκε και σχεδιάστηκε, από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, Τάκη Λουκόπουλου, ώστε να μετατραπεί απλά σε οδό “ήπιας κυκλοφορίας” , με το ελάχιστο επιτρεπόμενο πλάτος και ολες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ώστε να μπορούν να διέρχονται και αυτοκίνητα, και ετσι να μην καταφεύγουν όλα στη πλατεία λιμένος για να στρίβουν, και από εκεί οπως παλιότερα,να μπορούν να επιστρέφουν στα ανατολικά της πόλης, μη επιδεινώνοντας το κυκλοφοριακό προβλημα στο λιμάνι.

●Καλά θα κάνει λοιπον ο νυν, κατά τα άλλα συμπαθής σαν φυσιογνωμία, δήμαρχος κ.Βασίλειος Γκίζας, να αναζητήσει τις ευθύνες στη δική του θητεία, για την σοβαρότατη καθυστέρηση ή την οποία κακοτεχνια μιας και εδώ και 3 χρόνια, δεν έχει παραδόσει στην κυκλοφορία αυτά τα 50 μέτρα δρόμου.

●Τελος, αν το συγκεμριμενο κομμάτι του έργου δεν έχει εκτελεστεί άρτια , ή χρήζει οποιασδήποτε βελτίωσης στην εκτέλεση του, να θυμίσω στους πολίτες πως η εκάστοτε νυν διοίκηση είναι πάντα η υπεύθυνη για την εκτέλεση οποίου έργου βρήκε έτοιμο προς υλοποίηση ή ακόμα ακόμα ειναι και αποκλειστική ευθύνη της, να βελτιώσει όποια αστοχία ενδεχομενως συναντήσει, αυτό ξερετε κανουν όλες οι δήμοτικες αρχές ανά τον κόσμο απο δημιουργία του θεσμού .

■Οπως και να έχει πάντως, ανοίξτε το δρόμο ΧΘΕΣ και ας αφήσουμε και αυτές τις ευθύνες σε εκκρεμότητα.■

Υγ1: στο πρώτο σχόλιο ο ορισμός της “οδού ήπιας κυκλοφοριας”.

Υγ2: δε φταίει για όλα τελικά ο αείμνηστος Κώστας Καρακώστας.

Πάνος Μπίτσιος -Μαθηματικός
-μέλος της Ενωτικης πρωτοβουλίας

Related Articles

Back to top button