ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Βενιζέλος μια χαρά της ταιριάζει της ΝΔ και τους ταιριάζει, από εμένα είναι ναι!

Ο ΒΒ είναι ένας αντιδραστικός, εγωπαθής πολιτικός, που κρύβει μπόλικο λαϊκισμό και καθαρό αμοραλισμό πίσω από την ακαδημαϊκή του ευγλωττία.

Γράφει η Φιλοθέη Βαρσαμη

Όποτε είχε τη δυνατότητα, χαντάκωσε συστηματικά την παράταξή του υπηρετώντας τα προσωπικά του συμφέροντα και καλύπτοντας σκιές δικών του σκανδάλων κάτω από χιλιάδες λέξεις (βλ θεσσαλονίκη πολιτιστική πρωτεύουσα 97). Κάποτε οι νεοδημοκράτες τα έβλεπαν όλα αυτά και δεν ήθελαν ούτε να τον μυρίσουν, αλλά μετά ήρθε ο συριζα και ξέχασαν και αυτά που ξέρανε μπροστά στον φανταστικό τους πόλεμο με τον κατά τη φαντασία τους μαδούρο της ελλάδας.

Οι οπαδοί του ββ συνήθως είναι σαν την καϊλή: κρυπτοσυντηρητικοί, κρυφοδεξιόστροφοι προτεστάντες της πολιτικής, που μπερδεύονται επικά και νομίζουν ότι η εξυπνάδα του είναι και δίκη τους εξυπνάδα (οι απλοί θαυμαστές του είναι άλλο καπέλο και νομίζω λόγω των ρητορικών του προσόντων και των νομικών του γνώσεων είναι απόλυτα δικαιολογημένα, θαυμαστές). Ακολουθούν -οι οπαδοί- τον σαμάνο τους σε κάθε καινούργια του περιπέτεια, τον δικαιολογούν με ζήλο και φανατισμό, προσπαθούν ματαίως να κοπιάρουν το στυλ του (τα καταφέρνουν συνήθως μόνο στο να γίνουν αντιπαθητικοί, γιατί τα υπόλοιπα θέλουν και ταλέντο), ματώνουν τη φανέλα για πάρτη του και κουνάνε το δάχτυλο στο άπαν σύμπαν που δεν αναγνωρίζει υπάκουα ότι, ο βενιζελος τους, αν δεν ήταν παχουλός και αν είχε μούσι, θα ήταν ο ελευθέριος.

Αυτός λογόκρινε -προκλητικά- έργα τέχνης που κατήγγειλαν την παιδοφιλία στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας, για να μη θίγονται οι οπαδοί του καρατζαφέρη που δεν σκαμπάζουν από λειτουργία της τέχνης. Αυτός συντάχτηκε με τον χριστόδουλο και τις λαοσυνάξεις, κόντρα στον σημίτη, στο θέμα με τις ταυτότητες. Αυτός μπλόκαρε το 2007, αντίθετα στην επίσημη γραμμή του πασοκ, την αναθεώρηση του άρθρου 16Σ για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην ελλάδα (του άρθρου δλδ που την αναθεώρησή του έχει κάνει σημαία η σημερινή συντηρητική δεξιά την οποία με ζήλο εκφράζει και υπηρετεί. Και τη μπλόκαρε όχι από ιδεολογία, αλλά από λαϊκισμό και για λόγους προσωπικής ατζέντας). Αυτός έριξε εκλεγμένη από το 43% του ελληνικού λαού κυβέρνηση που είχε σχηματίσει η παράταξή του, συμμαχώντας πίσω από την πλάτη του έλληνα πθ με τον ξένο παράγοντα. Αυτός συνέδεσε τη μη εξόφληση ενός έκτακτου φόρου (εετηδε) με τη διακοπή παροχής κοινωφελούς αγαθού (ηλεκτρικού ρεύματος) ανεξάρτητα αν το τελευταίο είχε εξοφληθεί (βασικά δεν μπορούσες να εξοφλήσεις το ρεύμα αν δεν εξοφλούσες μαζί και το λεγόμενο χαράτσι). Αυτός κρατούσε στο συρτάρι του τη λίστα λαγκάρντ, αυτός δικαιολόγησε τον διώτη που δεν την αξιοποιούσε (με πιθανό αποτέλεσμα την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο) με το επιχείρημα ότι «ήταν πικραμένος για την απομάκρυνσή του από τη θέση του». Αυτός έδιωξε πρώτος την τρόικα για να πουλήσει στους ιθαγενείς διαπραγματευτική ικανότητα και αυτός πρώτος γονυπετής την παρακαλούσε να επιστρέψει. Αυτός έκανε συμφωνία να πληρωθούν τα δάνειά του πασοκ με σύστημα balloon ούτε που θυμάμαι σε πόσα χρόνια (20; 30; πάντως αν σας παίρνει δοκιμάστε να ρυθμίσετε έτσι και εσείς τα δάνεια ενός ιδιώτη), αυτός πήγε το πασοκ (ως ελιά) σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά, ενώ η νδ (ήτοι το κόμμα που επισης χρεώθηκε την κρίση) μια χαρά διασώζεται και ετοιμάζεται να μας ξανασώσει. Θα μου πείτε· αρετές δεν έχει; Βεβαίως, πολλές. Όλες κρατημένες προς εξυπηρέτηση των ατομικών του συμφερόντων πρωτίστως και δευτερευόντως για οτιδήποτε καλό ή κακό συγκυριακά προκύψει -αυτό αποδεικνύει η ιστορία του.

Η πρόσφατη ανακοίνωσή του με την οποία τα σπάει με το κιναλ θα μου ήταν αδιάφορη, αν δεν με είχε εντυπωσιάσει το εξής: συναντήθηκε με τη φώφη για να συζητήσουν τη θέση του στο επικρατείας του κιναλ. Όσο θεωρούσε ότι η θέση που θα του προσφερόταν ήταν η πρώτη, το κιναλ ήταν μια χαρά κόμμα. Όταν έμαθε ότι είναι η τελευταία, το κιναλ δεν έγινε απλά ένα λάθος για τον ίδιο κόμμα: έγινε, ξαφνικά ΤΟ ΛΑΘΟΣ κόμμα· η ουρά του συριζα. Δεν του αρκεί να τους καταγγείλει που τον κακοκάνανε κατά τη γνώμη του. Προσπαθεί και να τους διαβάλλει στους ψηφοφόρους τους, χτίζοντας το επιχείρημά του σε μηδέν στοιχεία -στο ότι δεν είναι ο ίδιος πρώτος στο επικρατείας τους και αυτό είναι τεκμήριο στροφής τους προς τον συριζα. Γιατί τι είναι αν όχι ουρά του συριζα ο καμίνης ξερωγω. Ή η φώφη που έβριζε τους συριζαιους ότι είναι απάτριδες στις πρέσπες. Ή ο σημίτης!

Εν τω μεταξύ θυμήθηκαν οι υποστηρικτές του ΤΩΡΑ ότι η φώφη είναι, λέει, αυταρχική στο κόμμα της γιατί πρότεινε σε κοτζάμ βαγγέλαρο τελευταία θέση στο επικρατείας ή σταυρό σε οποία περιφέρεια επιθυμεί: όταν αποφάσιζαν στο πολιτικο τους συμβούλιο με ποσοστό 5-1 υπέρ της συμφωνίας των πρεσπων και η φώφη (το 1) έγραφε τους 5 στα παλιά της παπούτσια και εφάρμοζε τη δίκη της πολιτική, η φώφη ήταν ηγέτιδα. Τώρα που έβαλε τον ββ τελευταίο, έγινε ξαφνικά μακιαβελικός μονάρχης. Καλά.

Αυτός είναι παίδες μου ο βαγγελης σας: ο τελευταίος υποστηρικτής και ο πρώτος συκοφάντης του ίδιου του κόμματός του. Ο εγωπαθής πολιτικος που ταυτίζει το συμφέρον του με το συμφέρον του κόμματός του και από εκεί με ένα τεράστιο λογικό άλμα με το συμφέρον της χώρας. Θα μου πείτε, δικά τους θέματα, τι σε κόφτει; Δε με κόφτει. Θα χαρώ βεβαια αν το κιναλ ξαναβρεί τον πασοκ βηματισμό του απαλλαγμένο από τη δεξιόστροφη βαριά σκιά του ββ και της παρέας του, αλλά και αν δεν τον βρει, τι είχαμε τι χάσαμε. Απλά ήθελα να θυμίσω στα θύματα της ρητορικής του δεινότητας για ποιον βενιζέλο μιλάμε: για έναν ευάγγελο που το τεράστιο εγώ του τον κάνει βαγγέλα της πολιτικής -και όχι το αντίστροφο.

Έναν τέτοιο ατομικής ατζέντας πολιτικό, που πολιτεύτηκε οπως πολιτεύτηκε και άδραξε την ευκαιρία για άφεση αμαρτιών όλων των προηγούμενων δεκαετιών (ακόμα και της βρωμιάς που έστησε στον γαπ) ανελισσόμενος τα τελευταία χρόνια σε ηγετική μορφή του «όχι σε όλα, σταλινομαδούροι», οφείλει όντως να τον αναδείξει σε ηγετική μορφή της, ακόμα και σε πρόεδρο της δημοκρατίας (της), αυτή η δεξιά που έρχεται όπως έρχεται κατά πάνω μας με φανατισμό και ρεβανσισμό, αδράχνοντας, ομοίως, την ευκαιρία για άφεση αμαρτιών όλων των προηγούμενων δεκαετιών στη βάση της «όχι σε όλα σταλινομαδούροι» πολιτικής.

Μια χαρά της ταιριάζει και τους ταιριάζει, από εμένα είναι ναι!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close