ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Βασίλης Εμμανουηλίδης για την αυριανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα

Γράφει ο Βασίλης Εμμανουηλίδης


Ο κύριος αυτός είναι από τα μεγαλύτερα καθάρματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Επικεφαλής της πιο στυγνής δικτατορίας του πλανήτη (συγκρίσιμης ίσως μόνο με αυτήν της Βόρειας Κορέας), βαρύνεται με αμέτρητες δολοφονίες αντιφρονούντων, ακόμη και στο εξωτερικό (περίπτωση Κασόγκι), με παρακολουθήσεις υπηκόων του και μη (ακόμη και του ίδιου του Τζεφ Μπέζος που του χάκαρε το κινητό τηλέφωνο), ενώ συντηρεί εδώ και χρόνια έναν αιματηρό πόλεμο στην Υεμένη όπου και κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Τον κύριο αυτόν λοιπόν θα επισκεφτεί αύριο ο Μητσοτάκης, για να επισφραγίσει τη συμφωνία για κάτι συστοιχίες Patriot που θα του στείλουμε (που μας περισσεύουν εφόσον εμείς ως γνωστόν έχουμε λύσει τα αμυντικά μας προβλήματα), μαζί με 60 έως 140 Έλληνες στρατιώτες που θα τους χειρίζονται, και ίσως και για να πάρει την τεχνογνωσία παρακολούθησης που τόσο πολύ θέλει να αποκτήσει ο Χρυσοχοΐδης.

Όλα αυτά δεν ξέρω με ποιον εθνικό στόχο και κατ’ απαίτηση ποιανού, ίσως του Τραμπ που με τον Σαλμάν είναι σύμμαχοι και συνεταίροι. Κι αυτό εμπλέκοντας για πρώτη φορά την Ελλάδα στις διαμάχες της Μέσης Ανατολής και καθιστώντας μας στόχο για διάφορους.

Θα έλεγα ο Μητσοτάκης να αποφύγει αύριο να ανταλλάξει τηλέφωνα με τον πρίγκηπα για να μην την πατήσει όπως ο Bezos, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα κακά που μπορεί να μας τύχουν.

Related Articles

Back to top button
Close
Close