ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Σανός του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά και οι Έλληνες Μακεδονομάχοι

npress newsroom

Είναι σύνηθες σε προεκλογικές περιόδους, οι πολιτικοί να προσπαθούν να μοιράσουν τον καθιερωμένο σανό στους πολίτες.

Στην γειτονική Τουρκία, ο Ερντογάν με αυτή την πολιτική, κυβερνάει σχεδόν δύο δεκαετίες.

Άλλοτε κάνει πόλεμο με την Ρωσία, με την Αμερική, το Ισραήλ αλλά και με όποιον χρειαστεί, αρκεί να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

Ο αδίστακτος τρόπος του, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο στην Τουρκία. Σε ομιλία του σε κεντρική πλατεία, παρουσίασε το βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία, λέγοντας μάλιστα και ψέμματα, πως ανάμεσα στα θύματα, ήταν και τρεις τούρκοι πολίτες.

Τις τελευταίες μέρες, η τιμή του σανού απογειώθηκε, καθώς προκαλώντας την διεθνή κοινότητα, είπε πως θα κάνει την Αγία Σοφιά, το ιστορικό μνημείο του Χριστιανισμού, Τζαμί! Έφτασε μάλιστα η UNESCO να αντιδράσει επίσημα, θυμίζοντάς του πως κάθε αλλαγή στο μνημείο, απαιτεί την έγκρισή της.

Ο στόχος του βέβαια είναι προφανής κάθε προεκλογική περίοδο. Να ερεθίσει τα εθνικιστικά χαρακτηριστικά των Τούρκων παρουσιάζοντας αόρατους εχθρούς, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Τούρκων που βυθίζονται στην ύφεση.

Μόνο που αυτή την φορά, ο σανός του Σουλτάνου, δεν έπιασε τόπο.. Έχασε και στην Άγκυρα αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.

Ανάλογα περιστατικά σανού, ζούμε όμως και στην χώρα μας, όσο βαδίζουμε στη προεκλογική περίοδο. Η Μακεδονία βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του προεκλογικού λόγου, σε μια προσπάθεια για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

Οι Μακεδονομάχοι, είναι οι συνεχιστές των Μνημονιομάχων, με μοναδικό στόχο την καρέκλα της εξουσίας με αντάλλαγμα… σανό σε κάθε γεύση!

Related Articles

Back to top button