ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Δημήτρης και οι άλλοι

Της Κατερίνας Παναγοπούλου απο ΤΑ ΝΕΑ

«Αν περισσότεροι είχαν εμβολιαστεί μπορεί τα πράγματα να ήταν καλύτερα για εμένα και την οικογένειά μου» λέει μειδιώντας με συστολή στο παράθυρο του δελτίου ο Δημήτρης Καρακώστας. Είναι ο πιτσιρικάς από τη Ναύπακτο που έσκισε στις πανελλαδικές, ενώ δύο μήνες πριν δώσει εξετάσεις έχασε τους γονείς του υπό κορωνοιό. Στην αρχή δεν ήθελε να βγει. Τι να πω εγώ σε ένα δελτίο; μου έλεγε στο τηλέφωνο. «Ήταν δύσκολο, αλλά δεν ξέρω γιατί ο λόγος ο δικός μου έχει βαρύτητα» επέμεινε. Τελικά μας έκανε το χατήρι και βγήκε. Και όταν η πιο σημαντική είδηση είδηση που παίξαμε. Όχι μόνο για όσα είπε. Αλλά κυρίως για όσα είδαμε μέσα από όσα έλεγε. Το βλέμμα και οι παύσεις του. Το αμήχανο χαμόγελο και η συστολή του. Όλο το τελευταίο διάστημα το ρεπορτάζ μεταφέρει εικόνες από νεαρούς που διασκεδάζουν στο ΑΠΘ, άλλους που οργανώνουν κορωνοπάρτι και πολλές αγανακτισμένες δηλώσεις. Προσπαθώ να φανταστώ πως νιώθει ακούγοντας νεαρούς να δηλώνουν εν εξάλλω πως δεν μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς μουσική στα μπαρ. Πολιτικούς να καλούν σε πορείες και επιχειρηματίες της εστίασης να αγανακτούν διότι «δεν μπορούμε να κάνουμε face controlnpress στους πελάτες».

Ήθελα πολύ νο μάθω για τον Δημήτρη. Φίλοι μου έλεγαν μετά το δελτίο γιατί δεν τον ρώτησα πως έφυγαν οι γονείς του, πως κόλλησαν τον ιό και άλλα πολλά για την τραγική απώλεια. Όμως δεν ήθελα να πει κάτι που θα έπαιζε στα site. Περισσότερο με ενδιέφερε αυτό που δεν έλεγε. Το παραλδειγμα και η στάση ζωής. Η δύναμη και η ελπίδα.

Ο Δημήτρης μένει στην Ναύπακτο και έχει τρία αδέρφια που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια. Οι γονείς του ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας και η Νικολίτσα Μούρτου που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο. Πρόλαβαν να καμαρώσουν πολλές επιτυχίες του Δημήτρη, όπως πέρυσι τέτοια εποχή με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στην Ολυμπιάδα Χημείας. Ο Δημηλτρης θέλει να περάσει στην Ιατρική και όλα δείχνουν πως με 18.685 μόρια θα το καταφέρει. «Ήταν ο τρόπος μου να ολοκληρώσω αυτό που άρχισαν οι γονείς μου πριν φύγουν» λέει. Δεν είμαι βέβαιη αν καταλαβαίνει τι βλέπουμε εμείς ότι άρχισαν οι γονείς του. Γι αυτό επέμεινα να βγει στο δελτίο. Για να γεμίσουμε αισιοδοξία ότι το μέλλον μπορεί να είναι λαμπρό. Όχι μόνο το δικό του. Αλλά κι το δικό μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button