ΑΠΟΨΕΙΣ

Ντίνος Τσουκαλάς: «Σημαντική ευκαιρία η παρούσα συγκυρία για την επαναδιαπραγμάτευση των διοδίων της Γέφυρας»

«Για τη μείωση του αντιτίμου των διοδίων της Γέφυρας, το Δημόσιο έχει τον πρώτο λόγο και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Στη συνέχεια θα πάμε στη Γέφυρα με μία ολοκληρωμένη τοποθέτηση», είχα αναφέρει στην τοποθέτησή μου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2017 με θέμα την τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Είχα μάλιστα επιμείνει, απευθυνόμενος στο Σώμα, πως ως προτεραιότητα είναι σημαντικό να θέσουμε την άμεση επαφή με το Δημόσιο, εάν επιθυμούμε να δρομολογηθεί μία ουσιαστική παρέμβαση που θα φέρει τα επιθυμητά και προς όφελος των πολιτών αποτελέσματα.

Προ ημερών, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» με αφορμή τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Υπουργείο θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις αλλαγές στις συμβάσεις όσον αφορά στα αντίτιμα των διοδίων, ενώ συγκεκριμένα σε ό,τι έχει να κάνει με το κόστος διέλευσης της Γέφυρας, δήλωσε πως και εκεί θα υπάρξει διαβούλευση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής που μετακινούνται σε αυτή καθημερινά.

Αφήνοντας λοιπόν, ανοικτό το ενδεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης και της σύμβασης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ο κ.Σπίρτζης, θεωρώ πως η παρούσα συγκυρία αποτελεί μοναδική ευκαιρία ώστε να ασκηθούν πιέσεις από την πλευρά του Δήμου στο Δημόσιο, καθώς είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει η σχετική βούληση από πλευράς κεντρικής Διοίκησης.

Ως εκ τούτου, οι ακρότητες και τα πυροτεχνήματα στα οποία, χάριν εντυπωσιασμού, καταφεύγουν κάποιοι, στοχοποιώντας μάλιστα και συγκεκριμένα πρόσωπα, θεωρώ ότι δεν έχουν να προσφέρουν το παραμικρό. Η ορθή διαπραγμάτευση απαιτεί καταρχάς: στόχευση προς τη σωστή κατεύθυνση, ξεκάθαρες θέσεις, μεθοδικότητα και κυρίως καθαρή σκέψη. Και θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στη συνείδηση όλων μας πως δε θα πρέπει η διαπραγμάτευση να συγχέεται με τη σύγκρουση. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε υιοθετώντας συγκρουσιακές και διχαστικές τακτικές.

Ντίνος Τσουκαλάς
Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας

Related Articles

Close
Close