ΑΠΟΨΕΙΣ

Μητσοτάκης: «Θα αφήσω τον Τσίπρα να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο»

Παράλληλα και με αφορμή το κλίμα που επικράτησε στο συνέδριο της ΝΔ έκανε λόγο για θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Μήνυμα ότι «δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία με την οποία κλείνουν οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ.

Παράλληλα και με αφορμή το κλίμα που επικράτησε στο συνέδριο της ΝΔ έκανε λόγο για θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς».

Με αφορμή, μάλιστα, την αναφορά του περί βάλτου του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».

«Δεν σώσατε καμία Μακεδονία»

«Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η Ν.Δ στέκεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα».

Το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτό της ενότητας της ΝΔ. Αφού ευχαρίστησε ονομαστικά τον πρόεδρο του συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνέδρους που με τον παλμό τους απάντησαν σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν πίσω

Το 2019 θα είναι ένα καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα

«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες όπως έκανε σε κάθε προηγούμενη εκλογική της νίκη. Πυξίδα μας είναι πάντα το εθνικό συμφέρον τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλω λοιπόν, κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, να σας ευχαριστήσω για την αποφασιστικότητα και για τις παρεμβάσεις σας, για τα χαμόγελα και για την αισιοδοξία σας. Αλλά και να σας πω ότι δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία. Η Νέα Δημοκρατία μπορούσε πάντα να χωρέσει τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μιας Ελλάδας που ξέρει να κερδίζει. Και που μπορεί να προχωρά μπροστά παρά τις αντιξοότητες αλλά και παρά τις αντιστάσεις δυνάμεων που παραδίδονται στις χειρότερες παρορμήσεις της πολιτικής. Που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας. Σε αυτό το δίπολο οφείλεται, άλλωστε, και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. «Αυτό που επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. πηγαίνοντας κόντρα στις παρορμήσεις. Και αυτοί που τον διαδέχθηκαν στην ηγεσία, υπηρέτησαν σταθερά και υπερασπίστηκαν με σθένος – όταν χρειάστηκε – αυτή τη θεμελιώδη αρχή: ανήκουμε στην Ευρώπη» χαρακτηρίζοντας τιμή την παρουσία στο συνέδριο του Μάνφρεντ Βέμπερ και λέγοντας ότι «θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».

Η αλυσίδα της ντροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια» κάνοντας ειδική αναφορά στην υπονόμευση του τέλους του 2ου Μνημονίου, το βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και την εφαρμογή ενός άτυπου 4ου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Στοίχισε περισσότερα από 100 δις. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο» είπε για τις πράξεις της κυβέρνησης Τσίπρα.

Θα αποδοθούν οι ευθύνες για Μάτι και Μάνδρα

«Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων κι η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία αποτελούν, πλέον, τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες θρηνήσαμε τον εκατοστό νεκρό από την τραγική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Χρωστάμε στις οικογένειές τους να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Την ίδια ώρα, Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές επέμεινε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Φυτεύουν» με θράσος συμβούλους του κ. Τσίπρα

Κάνοντας στη συνέχεια έμμεση αναφορά στην υπόθεση Πετσίτη είπε ότι «με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα. Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει λίγα επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει καλύτερα. Μπορεί καλύτερα. Μπορούμε – γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» πρόσθεσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10 Ιανουαρίου οι πρώτες λίστες υποψηφίων που θα πολιτευτούν για πρώτη φορά

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια εξήγγειλε ότι στις 10 Ιανουαρίου «τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας».

«Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Για να σπάσουμε αυτή την εικόνα ότι άλλο κόμμα άλλο κοινωνία. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται.» πρόσθεσε ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει την παραμονή για λίγους μήνες ακόμα του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Επανέλαβε, δε, τις εξαγγελίες που είχε κάνει στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ για «εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή».

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close