ΑΠΟΨΕΙΣ

Κι όμως, βιασμός υπήρξε! Αφού είναι…Σύρος!

Γράφει ο Γιάννης Μπέκος

Δεν ξέρω πραγματικά από που να το πιάσω. Από τον ιατροδικαστή που βιάστηκε να «βιάσει» το μωρό με αποτέλεσμα να «βιαστεί» μια οικογένεια ή από τον «βιασμό» προσφύγων και μεταναστών με αφορμή αυτό το περιστατικό.

Από χθες το μεσημέρι είναι πλέον ξεκάθαρο. Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα για τρεις ημέρες, ήταν…μούφα! Ναι, μούφα!

Η αρχική και γρήγορη όπως φάνηκε απόφαση του ιατροδικαστή, ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη και δημιούργησε ένα κύμα οργής κατά των προσφύγων. Ήταν που ήταν δηλαδή η κατάσταση, τώρα απόκαμε! Το 11 μηνών βρέφος που πέθανε από εγκεφαλίτιδα από την οποία έπασχε, δεν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τους γονείς του, οι οποίοι την ώρα που θρηνούσαν για το αγγελούδι τους, βρίσκονταν στα κρατητήρια με την χειρότερη κατηγορία!

Ασέλγεια που οδήγησε στο θάνατο το παιδί τους! Το παιδί τους! Αυτό που έδιναν μάχη επί 11 μήνες για να το κρατήσουν στη ζωή. Αυτό που όταν δεν έτρωγε για μέρες, αναγκάζονταν να του κάνουν κλύσματα για απόφραξη!

Φόβος, τρόμος, οργή! Αυτά πρέπει να ήταν τα συναισθήματα των γονιών από την στιγμή της σύλληψης. Μια κατάσταση τόσο τραγελαφική, όσο δεν μπορεί να κατανοήσει κάποιος, εκτός κι αν το ζήσει «από μέσα».

Κοιτούσα το μικρό μου κι έλεγα στην γυναίκα μου. Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να το έκαναν αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν το πιστεύω. Είναι πρόσφυγες. Έφεραν τα παιδιά του αγκαλιά τόσα χιλιόμετρα για να τα σώσουν. Δεν γίνεται! Δεν μπορεί, μονολογούσα.

Από χθες, λυτρώθηκα. Νομίζω λυτρωθήκαμε όλοι όσοι δεν έχουμε ακόμα ψεκαστεί από το ειδικό ψεκαστικό που ψεκάζουν τους φασίστες!

Δεν λυτρώθηκαν όμως και δεν θα λυτρωθούν ποτέ οι «Πάνε να το κουκουλώσουν γιατί έπαιξαν λεφτά». Είναι απίστευτο αλλά είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Υπάρχουν ανάμεσά μας πολλοί που πιστεύουν πως πλέον κουκουλώνεται το γεγονός για να μην χαλάσει το προφίλ των…προσφύγων τους οποίους το σύστημα προστατεύει. Άδικος κόπος να τους εξηγήσεις γιατί τις τρεις προηγούμενες ημέρες έγινε χαμός από όλα τα ΜΜΕ με βάση την πρώτη απόφαση του ιατροδικαστή. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν πως στα Μνημόνια μπήκαμε επειδή η Μαργαρίτα Παπανδρέου πήρε 500δις (!) για να πουλήσει την Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι πως συνεχώς κοινοποιούν άρθρα όπου η Ελλάδα δίνει λεφτά σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη και όχι στον τίμιο Έλληνα…

Χθες το απόγευμα, πήγα στο σπίτι της μια φίλη μας. Μένει στα Κάτω Πατήσια. «Έφη, πόσο δύσκολο είναι να μένεις εδώ;» την ρώτησα καθώς πλησιάζαμε στο σπίτι της. «Καλά πλάκα κάνεις Γιάννη; Εμένα οι Πακιστανοί και οι Μπαγκλαντεζιανοί είναι φίλοι μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μένοντας εδώ. Απορώ με αυτά που λένε κατά καιρούς όσοι δεν μένουν εδώ», μου είπε και μου ξαναέβαλε τα κομμάτια του παζλ στην θέση τους!

Βιασμός του μωρού, δεν υπήρξε ποτέ!
Βιασμός όμως υπήρξε! Μας βίασαν το μυαλό μας, την συνείδησή μας επί τρει ημέρες! Και γι’ αυτό, πρέπει να υπάρξει τιμωρία!

Related Articles

Back to top button