ΑΠΟΨΕΙΣ

Καιρίδης: Έγκλημα χωρίς τιμωρία;

Του Δημήτρη Καιρίδη, βουλευτή της ΝΔ

Έγκλημα χωρίς τιμωρία;

Πριν από 12 ακριβώς χρόνια, 3 νέοι άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους από ασφυξία από εμπρησμό, από βόμβα μολότωφ, του υποκαταστήματος της Τράπεζας Marfin, όπου εργάζονταν. Επρόκειτο για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυο 4 μηνών), τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη, 36 ετών και την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών. Το έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά οι αυτουργοί του παραμένουν ατιμώρητοι. Υποχρέωση της πολιτείας μας είναι να συνεχίσει τις έρευνες και να τιμωρήσει τους ενόχους.

Μόνη ίσως παρηγοριά, μέσα στη φριχτή εκείνη απώλεια, είναι το γεγονός ότι ένα ανέμελο μέρος της κοινωνίας συνειδητοποίησε τους κινδύνους της εξαλλοσύνης και πως δεν υπάρχει “καλή και κακή βία”, όπως κάποιοι ακραίοι υποστήριζαν, αλλά μόνον ότι η πολιτική βία είναι φασισμός και δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία μας.

Δυστυχώς, τόσα χρόνια αργότερα υπάρχουν ακόμα συμπαθούντες και αμετανόητοι που επιχειρούν να μετατρέψουν την αντικοινωνικότητα και το τυφλό μίσος τους σε ιδεολογία. Η καταδίκη της βίας, από όπου κι αν προέρχεται, είναι υποχρέωσή μας και μας αφορά όλους.

Δώδεκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, όλοι θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κοινωνία μας είναι πιο ώριμη απέναντι στα άκρα, τον φανατικό, χυδαίο και εχθροπαθή λαϊκισμό, τα επικίνδυνα παραμύθια και τους αδίστακτους παραμυθάδες του…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button