ΑΠΟΨΕΙΣ

Καφές στο δρόμο με τις Λεύκες…

Ντάξει λεύκες δεν έχει το δρομάκι, κυκλοφορούνε όμως οι σκληροί οπαδοί (Τάκης Ζέρβας) του Προέδρου.

Γράφει ο Αλέκος Στάμου

Είχα δουλειές προυνό-προυνό και αφού τις τελείωσα γρήγορα και αποτελεσματικά, (όπως πάντα βεβαίως – βεβαίως), είπα να πάω για έναν σκέτο διπλό ελληνικό μερακλίδικο και τσίφτικο σε καφενέ απόμερο και όχι πολυσύχναστο νωρίς το πρωί.

Τα “Κανάρια” το καφενείο στον Κεραμεικό.
Μπορείτε να το δείτε στις φωτο 2 και 3.

Μου έφερε η Δήμητρα τον καφέ και πάνω στην πρώτη απολαυστική ρουφηξιά κόντεψα να πνιγώ.

  • Αααα, δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σε βλέπω μετά από τόσους μήνες σύντροφε μου, ακούω μια φωνή. Πέρναγα και σε είδα από μακριά βρε συ, από τη γωνία, συνέχισε.

( Όποιος και να είναι μόλις με είπε χοντρό σκέφτηκα. Πως αλλιώς μπορεί να φαίνομαι από τη γωνία; )

Σηκώνω το κεφάλι και βλέπω μπροστά μου τον Τάκη τον Ζέρβα.
Αν πω ότι δεν χάρηκα θα είναι ψέμα γιατί τον αγαπάω τον σύντροφο. Αν πω όμως ότι δεν με βασανίζει θα είναι πάλι ψέμα.

  • Σηκώνομαι, χαιρετιόμαστε εκ του μακρόθεν και καθόμαστε.

Αφού έρχεται το κορίτσι και παραγγέλνει έναν καφέ που χρειάστηκε 2,5 λεπτά περιγραφή. Η κοπέλα τάπαιξε, κράταγε σημείωση σαν στενογράφος.

Αφού ξεπέρασε ο σύντροφος τα διαδικαστικά και αγαπησιάρικα όπως: ” πως είσαι έτσι; “, “γιατί γυρνάς γύρω-γύρω;”, ” τις εξετάσεις σου τις έκανες;”, “γιατί είναι έτσι το μάτι σου. γιατί δεν προσέχεις;” κλπ πέρασε στο παρασύνθημα δλδ στην κριτική για το τι γράφω στον φατσομπούκη.

Εγώ ψέματα ΔΕΝ θα πω και ΔΕΝ μπορεί ο κύριος να με διαψεύσει. Μου είπε ότι συχνά γράφω μακακίες γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν με ξέρει, και δεν είναι υποχρεωμένος να με ξέρει και άρα παρεξηγούμαι συχνά. Και αυτό είναι πρόβλημα δικό μου και να το λύσω.

Και μη νομίζετε ότι αυτά τα κάνει με ένταση ή θυμωμένος. Τα κάνει με χαμηλή φωνή και αγαπησιάρικά. Με χαμόγελο.
Αν καταφέρεις να τον θυμώσεις παίρνει την έκφραση που έχει στην 2η φωτό. μέχρι εκεί.
Στην 1η φωτο με το χαμόγελο είναι η στιγμή ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ.

Μου είπε καμιά 20 φορές τι καλό παιδί είναι ο Τάσος Βαϊτσης Μου είπε και για άλλους και για άλλες ότι είναι καλοί άνθρωποι και καλά παιδιά αλλά δεν θα πω άλλα ονόματα.

Ήθελα να του πω κι εγώ με τη σειρά μου για μερικούς και μερικές στο χώρο μας που δεν είναι και τόσο καλά παιδιά αλλά δεν πρόκαμα γιατί την έκανε γυριστή.

Βλέπετε ο κ.Τάκης ποτέ δεν θα εκφραστεί αρνητικά για άνθρωπο ειδικά αν απουσιάζει από την συζήτηση. Στην χειρότερη περίπτωση δεν εκφράζεται, αρνητική άποψη δεν θα πει όμως ούτε για τον εχθρό του.
Σας λέω ότι ο τύπος δεν είναι κανονικός άνθρωπος. Έχει κάποια χούγια ευγένειας που ταυτίζονται με αυτά του Γιώργου Παπανδρέου.

Την έκανε γυριστή λοιπόν με ένα: ” Να σε ρωτήσω ρε Αλέκο…”
και
με εξέτασε κανονικά αν έχω διαβάσει και δει τις τελευταίες συνεντεύξεις – αρθρα – δηλώσεις του Προέδρου και αφού με βρήκε διαβασμένο αρκετά, χαλάρωσε.

Τάκης Ζέρβας κυρίες και κύριοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.
Είδος ανεπανάληπτο, είδος μοναδικό.
Εκπρόσωπος καθαρός των πολιτών εκείνων που την ευγένεια και την καλοσύνη δεν τις χρησιμοποιούν σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ή τις Κυριακές, αλλά είναι ο τρόπος ζωής τους για όλα και πάντα.

Related Articles

Back to top button
Close
Close