ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα

21 Μαΐου 2023, γράφει η Βάσω Βλασίου

Το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Είναι δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση. Αποφασίζουμε τα πρόσωπα που θα εκπροσωπίσουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για τα επόμενα 4 με 5 χρόνια!

Ποιά είναι λοιπόν τα κριτήρια μας και είναι τελικά αρκετά για να πάνε μια πόλη ή μια περιφέρεια στο καλύτερο;

Σκέψου λοιπόν καλά και ζύγισε, πως ακριβώς επιλέγεις; Τον φίλο, τον συγγενή, τον γείτονα, τον γιατρό σου, το δάσκαλό σου; Είναι αρκετό αυτό από μόνο του για να επιλέξεις αυτούς που για πολλά χρόνια πρέπει να λύσουν προβλήματα, να διαθέσουν χρόνο και ενέργεια στη κοινή προσπάθεια για να αναβαθμίσουν τεχνολογικά και πολιτιστικά την πόλη που ζεις ή την χώρα σου;

Στις εκάστοτε εκλογές έχεις την δύναμη μέσω της ψήφου σου, της αποφασισμένης, της συνειδητής και της προσωπικής, να επιτύχεις να έχεις την δική σου φωνή στην κάθε αρχή (είτε είναι δημοτική, περιφερειακή, εθνική ή ευρωπαϊκή), να είσαι σίγουρος ότι αυτή η φωνή είναι η δική σου φωνή. Επιδίωξε την ανανέωση, δώσε ευκαιρία στο νέο!

Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου!!!

Related Articles

Back to top button