ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Πανευρωπαϊκή ψηφοφορία του FEPS και η Άννα Διαμαντοπούλου θυμάται την πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Ελλάδα

Το FEPS είναι η ομπρέλα όλων των προοδευτικών ινστιτούτων και ιδρυμάτων στην ΕΕ.
Έχει έδρα στις Βρυξέλλες και σήμερα γίνεται η ηλεκτρονική πανευρωπαϊκή ψηφοφορία για την αντικατάσταση με εκλογή ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι εκπρόσωποι των 71 Μελών – Ινστιτούτων του FEPS ψηφίζουν σήμερα από όλα τα σημεία της Ευρώπης με ηλεκτρονική ψήφο. Ως ΔΙΚΤΥΟ φυσικά συμμετείχαμε.
Η συμμετοχή διασφαλίζεται στο 100%, η μυστικότητα της ψήφου είναι απόλυτα εξασφαλισμένη και υπάρχει εξοικονόμηση πόρων (αεροπλάνα, ταξίδια, διαμονή), προσωπικού χρόνου και… ρύπανσης.
Θυμίζω ότι και στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην εκλογή των συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων με τεράστια συμμετοχή χωρίς κανένα πρόβλημα ή ένσταση, χωρίς συγκρούσεις, χωρίς …καμένες κάλπες!!!
Η ηλεκτρονική ψήφος γίνεται όλο και περισσότερο ένα ισχυρό εργαλείο συμμετοχής και δημοκρατίας και είναι σημείο των ελληνικών καιρών το ότι δεν υπάρχει συναίνεση ούτε στο θέμα της επιστολικής ψήφου.
Είναι επείγον για την χώρα να συγκεντρωθούν και να δουλέψουν μαζί όλες οι δυνάμεις της προόδου γιατί το μέλλον είναι ήδη εδώ, στα μικρά και στα μεγάλα.

Τα παραπάνω, γράφει η πρώην Επίτροπος της ΕΕ και πρωπην Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close