ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κοινωνία θέλει συνεργασία, όραμα και σχέδιο!

Άρθρο του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου

Μετά την συνέντευξη του Δημάρχου κ . Γκίζα θα ήθελα να σταθώ στην τοποθέτηση που έκανε ως “οδηγός στο τιμόνι” αυτού του Δήμου , μίλησε για πολιτικό πολιτισμό, εξωστρέφεια, αποτελεσματικότητα και παραγωγή έργου κ.α Προσωπικά, με πιάνει απόγνωση ειλικρινά, κάθε φορά που «μπαίνω» στα κοινωνικά δίκτυα και βλέπω “πολιτικούς” πρώτης γραμμής να απευθύνονται στους απλούς πολίτες με απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Με ενοχλεί αφάνταστα το επίπεδο των “πολιτικών” που έχει πιάσει πάτο και δεν εμπνέουν κανέναν σεβασμό πλέον στη νέα γενιά. Αναρωτιόμαστε μετά για ποιο λόγο οι νέοι ( και όχι μόνο) γυρίζουν την πλάτη στη μεγαλύτερη γιορτή της δημοκρατίας, δηλαδή τις εκλογές. Ο Δήμος πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα να διαφυλάξει το κύρος του από αυτούς που θα ταίριαζαν καλύτερα σε θεατρική παράσταση παρά μέσα στο δημοτικό συμβουλιο. Με ενοχλεί επίσης το γεγονός της ανεξέλεγκτης διασποράς ψευδών ειδήσεων τόσο από “πολιτικούς” όσο και από μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χωρίς καμία διασταύρωση πολλές φορές βλέπουμε να κυκλοφορούν απίστευτα πράγματα που ταιριάζουν μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ύβρεις και αναρτήσεις σε κοινωνικά μέσα που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Η κοινωνία θέλει συνεργασία, όραμα και σχέδιο! Δυστυχώς η οικονομική κρίση που περάσαμε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτή την κατάσταση όπου πονηροί τυχοδιώκτες μέσω της υποκουλτούρας κατάφεραν να έχουν αναγνωρισιμότητα που σε πολλές περιπτώσεις τους βοήθησε να βρεθούν σε θέση ώστε να αποφασίζουν για τις ζωές και τις δουλειές όλων μας. Τι προσπάθησαν να κάνουν λοιπόν; Μα φυσικά να ρίξουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στον πάτο αφού οι ίδιοι δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν για την ανοικοδόμησή του. Πιο παλιά υπήρχε η έννοια πολιτικός πολιτισμός όπου αναφέρθηκε ο κ.Γκιζας , όπου διαφορετικοί χαρακτήρες ένωναν τις φωνές τους σε σημαντικά για τον Δήμο ζητήματα και σε άλλα πιο απλά μπορούσαν να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.
Τώρα πάνω σε αυτό το τραπέζι κυριαρχούν τα αποτσίγαρα, τα σουβλάκια και τα τσίπουρα μαζί με το διχασμό. Για το καλό της δημοκρατίας ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να επιστρέψει, και ελπίζω να γίνει σύντομα.
Θα επανέλθω σχετικά και με την εξωστρέφεια,την αποτελεσματικότητα ,την παραγωγή έργου και όλα όσα τόνισε ο κ. Γκίζας πως έχει πετύχει έως σήμερα . Ευχαριστώ

Related Articles

Back to top button