ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ για την 8χρονη Όλγα στο Κερατσίνι: «Γυφτάκι, σκέφτονταν, και προσπερνούσαν»

Το βίντεο που κυκλοφόρησε, πριν από μερικές ώρες, με τον τραγικό θάνατο του 8χρονου κοριτσιού Ρομά στο Κερατσίνι προκαλεί σοκ.

Το άτυχο κορίτσι στο βίντεο φαίνεται να βάζει το χέρι του στην πόρτα, πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Όταν βλέπει ότι η πόρτα δε σταματά, κάνει ένα βήμα πίσω και, στη συνέχεια, προσπαθεί να φύγει προς τα εμπρός, όμως, δεν προλαβαίνει με αποτέλεσμα να σφηνώσει στη βαριά πόρτα.

Το κοριτσάκι επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα, όμως δεν την έβλεπε κανείς και έσβηνε σιγά -σιγά αβοήθητη. Στο βίντεο φαίνεται το 8χρονο κορίτσι ναπεθαίνει αβοήθητο, ενώ δίπλα του περνούσαν εργάτες και αυτοκίνητα χωρίς να αντιδρούν. Κάποιος μάλιστα έφτασε σε σημείο να κλωτσήσει το κορίτσι για να διαπιστώσει εάν είναι ζωντανό.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ περιγράφει τις σκέψεις που μπορεί να είχε η 8χρονη τα δραματικά αυτά τελευταία λεπτά. 

Η ανάρτησή του Αύγουστου Κορτώ

«”Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν. Πρώτα, φοβήθηκα. Τρόμος, πανικός! Παγιδεύτηκα! Ο φόβος είναι αόρατος. Εγώ; “Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν. Έπειτα, πόνεσα. Πόνος φριχτός, στο στήθος, στα πλευρά! Ο πόνος είναι αόρατος. Εγώ; “Γυφτάκι”, σκέφτονταν, και προσπερνούσαν. Ύστερα, δεν μπορούσα να ανασάνω. Πνίξιμο, πνίξιμο, αέρα! Η ανάσα είναι αόρατη. Εγώ; “Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν. Ώρα πολλή με προσπερνούσαν: “Γυφτάκι, γυφτάκι, γυφτάκι”. Στο τέλος, πέθανα. Τουλάχιστον, τέλος ο πόνος, ο φόβος. Τέλος η πνοή. Ο θάνατος είναι αόρατος. Εγώ; Εγώ, νομίζω, δεν θα προσπερνούσα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button