ΑΠΟΨΕΙΣ

Γραβάνης: Eκπρόσωποι του νέου Μεσαίωνα, οι «επιστήμονες» του αντιεμβολιαστικού κινήματος

«Έχουν πάρει στο λαιμό τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, αμφισβητούν με επιχειρήματα χαρτορίχτρας επιστημονικά και κλινικά δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί μετά από επιστημονική κρίση και αξιολόγηση στα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά», επισημαίνει ο καθηγητής φαρμακολογίας

Στο στόχαστρο του καθηγητή φαρμακολογίας Αχιλλέα Γραβάνη μπαίνουν οι επιστήμονες και ειδικότερα οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί που ηγούνται του αντιεμβολιαστικού κινήματος.  Σε ανάρτησή του στα social media ο καθηγητής τους χαρακτηρίζει εκπροσώπους «του νέου μεσαίωνα». 

«Έχουν πάρει στο λαιμό τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, αμφισβητούν με επιχειρήματα χαρτορίχτρας επιστημονικά και κλινικά δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί μετά από επιστημονική κρίση και αξιολόγηση στα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. Χιλιάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις τεκμηριώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», υποστηρίζει ακόμη ο κ. Γραβάνης.

Παράλληλα τους χαρακτηρίζει αγράμματους επιστημονικά, μετριότητες επιστημονικές, ανύπαρκτους στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, «που δεν γνωρίζουν την τύφλα τους» αλλά έχουν «στην αυλή τους sui generis εμφανώς ανισόρροπους ή τυχοδιώκτες, με μηδενική σχέση με την επιστήμη και την ιατρική που θέλουν να μας κυβερνήσουν».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ 

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο μυαλό κάποιων με τα εμβόλια. Το 95% της επιστήμης συνηγορεί στον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων με διεθνείς επίσημες ανακοινώσεις των ιατρικών συλλόγων, επιστημονικών εταιρειών, πανεπιστημίων, ρυθμιστικών οργανισμών, όλων των κρατών, του παγκόσμιου οργανισμού υγείας. Εμβόλια, η ασφάλεια των οποίων έχει ελεγχτεί σε 5.000.000.000 δόσεις, εμβόλια με τα οποία έχουμε αποφύγει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, εμβόλια με απίστευτη τεχνολογία που εύκολα προσαρμόζονται στον επικίνδυνο ιό ώστε να τον ελέγξουμε, με την βοήθεια και άλλων φαρμακολογικων μέσων, αποτελεσματικότερα. Μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τον φόβο, την αναστολή κάποιων συμπολιτών μας στον εμβολιασμό, αν και ο αποδεδειγμένα πλέον επικίνδυνος ιος θα έπρεπε να είναι ο μόνος φόβος και η ανησυχία τους, με 4.200.000 εκατομμύρια θανάτους, μόνο στη χώρα μας με 13.300 θανάτους μέσα σε ένα χρόνο. Η στάση όμως των ελαχίστων ‘επιστημόνων’ που προΐστανται του αντιεμβολιαστικου κινήματος, ιδιαίτερα γιατρών και φαρμακοποιών είναι αδιανόητη. Είναι οι εκπρόσωποι του νέου μεσαίωνα. Έχουν πάρει στο λαιμό τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, αμφισβητούν με επιχειρήματα χαρτορίχτρας επιστημονικά και κλινικά δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί μετά από επιστημονική κρίση και αξιολόγηση στα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. Χιλιάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις τεκμηριώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Συνήθως αγράμματοι επιστημονικά, μετριότητες επιστημονικές, ανύπαρκτοι στην διεθνή επιστημονική κοινότητα έχουν ισχυρή άποψη για θέματα που δεν γνωρίζουν την τύφλα τους. Στη αυλή τους έχουν sui generis εμφανώς ανισόρροπους η τυχοδιώκτες, με μηδενική σχέση με την επιστήμη και την ιατρική που θέλουν να μας κυβερνήσουν. Μεγάλη η ευθύνη των επιστημονικών, ακαδημαϊκών και ιατρικών φορέων που δίχως αντανακλαστικά και υπευθυνότητα επέτρεψαν την οργάνωση αυτού του νέου μεσαίωνα. Παρήγορο που τελευταία κινητοποιούνται. Η ολιγωρία μας στοιχίσει ζωές, πολλές ζωές συνάδελφοι, δεν μας επιτρέπεται business as usual …»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button