ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν χωρούν παρεκκλίνουσες επιστημονικές θέσεις, θρησκόληπτες αντιλήψεις και ανευθυνότητα

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης

Αυτό που συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία αποκλίνει των όσων προβλέπονται με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία & δεδομένα. Η θνητότητα με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (7.375), είναι 4,96% (366 θάνατοι). Μάλιστα, η θνητότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη καθώς τα ενεργά κρούσματα είναι 6387 ενώ έχουν αναρρώσει μόλις 622 (ενώ η πραγματική θνητότητα μειώνεται καθώς περιλαμβάνει κ τα μη καταγεγραμμένα κρούσματα).


Αυτό, ενόσω υπολογίζαμε θνητότητα περίπου στο 1% (πέραν της πόλης Γιουχάν στην Κίνα που ήταν 5,8% λόγω μη προετοιμασίας κ έλλειψης υποδομών, σε άλλες επαρχίες της Κίνας ήταν 0,7%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κορωνοϊός, Μύθοι και αλήθειες: Ο Στέφανος Παραστατίδης μιλάει στο npress

Για να γίνει καλύτερα κατανοητή η διαφορά, δείτε λίγο τη σύγκριση με Νότια Κορέα που έχει τον ίδιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων:
ΙΤΑΛΙΑ: 7375 κρούσματα / 366 θάνατοι
Ν. ΚΟΡΕΑ: 7314 κρούσματα / 50 θάνατοι

Αυτό δεν αλλάζει το τρίπτυχο στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε, αυτό της γνώσης, της πρόληψης και της ψυχραιμίας, ούτως ώστε να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος. Βεβαίως, ο στρατηγικός σχεδιασμός θα πρέπει να αλλάξει και να παρθούν αυστηρότερα μέτρα. Εμείς, οι υπόλοιποι, οφείλουμε ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των υπεύθυνων δημοσίων αρχών.

Όμως, πλέον δεν χωρούν παρεκκλίνουσες επιστημονικές θέσεις, θρησκόληπτες αντιλήψεις και ανευθυνότητα εκ μέρους των πολιτικών αλλά και λοιπών δημοσίων προσώπων.

Δεν θέλουμε να ομολογήσει ο πιστός ότι η θεία κοινωνία δεν μπορεί να τον προστατέψει. Θέλουμε όμως η εκκλησία να αναλάβει την ευθύνη της και να διακόψει τον εκκλησιασμό διότι η θεία κοινωνία ΔΕΝ προστατεύει από τη μετάδοση του ιού.

Δεν δικαιολογείται η κατά τα άλλα σεβαστή λοιμωξιολόγος κα Γιαμαρέλου να υπονοεί για τη μη μετάδοση του ιού με τη θεία κοινωνία. Τοποθετείται στο δημόσιο διάλογο ως επιστήμονας και όχι ως χριστιανή ορθόδοξη.

Δεν μπορεί να βγαίνει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ και να αναπαράγει θεωρίες συνωμοσίας περί κατασκευασμένου ιού.

Δεν μπορεί να δίνει το αρνητικό παράδειγμα η κα Ράπτη δημοσιοποιώντας τη μετάληψή της.

Και βεβαίως, δεν είναι δυνατόν ο Πρόεδρος Της Δημοκρατίας να μην γίνεται ο ίδιος το παράδειγμα και να έχουμε σήμερα πηχυαίους τίτλους ότι αψήφησε τον ιό και πήγε στη θεία λειτουργία στη μητρόπολη Αθηνών.

Καθείς οφείλει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Το διακύβευμα είναι η ανθρώπινη ζωή.

Related Articles

Back to top button