ΑΠΟΨΕΙΣΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Αγγελική Σμπούκη: Μεγάλο πλήγμα για την ΔΕΥΑΝ η παραίτηση Γούλα

Γράφει για το npress.gr η Αγγελική Σμπούκη

ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ». ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΟΥΛΑ .

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η παραίτηση από το ΔΣ της ΔΕΥΑΝ του επικεφαλής της παράταξης  «Ανανέωση και Δημιουργία για τη Ναυπακτία» κ. Γεωργίου Γούλα. Οι καταγγελίες του κ. Γούλα για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης τους τελευταίους οκτώ μήνες που ανέλαβε τη Διοίκηση η νέα Δημοτική αρχή είναι πολύ σοβαρές και φέρνουν μνήμες από το παρελθόν, για  τους ίδιους που οδήγησαν την επιχείρηση στο χείλος του γκρεμού. Τα δύο τελευταία χρόνια, έως τον Σεπτέμβριο του 2019 πού είχα την προεδρία της επιχείρησης, κάναμε μεγάλη προσπάθεια να σωθεί και να συνεχίσει την λειτουργία της με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας της Ναυπακτίας.

Στα  οικονομικά, καταφέραμε να εισπράξουμε τις ανεξόφλητες οφειλές, ώστε η επιχείρηση να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Συγκεκριμένα, μειώσαμε σχεδόν κατά  ένα εκατομμύριο τις οφειλές στις επιχειρήσεις της πόλης μας, ρυθμίσαμε  ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρέος από τoν προηγούμενο πρόεδρο και την διοίκηση του. Επίσης , ρυθμίσαμε  οφειλές παλαιοτέρων ετών στον Δήμο, ενός  εκατομμυρίου ευρώ  και  επί πλέον αφήσαμε γεμάτο το ταμείο ώστε η επιχείρηση να πληρώνει άμεσα τις υποχρεώσεις της. 

Ακόμη, λυθηκαν  δύο  χρόνια προβλήματα που καρκινοβατουσαν την  εταιρια : Tο ένα ήταν το θέμα της  εξαγοράς των ιδιοκτησιών της Βαρναράχης σε χαμηλή τιμή. Απειλούσαν οι ιδιοκτήτες  να αφήσουν την Ναύπακτο χωρίς νερό και απέβαλαν  την ΔΕΥΑΝ  με δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιωναν  από οικόπεδο των γεωτρήσεων στην Βαρναράχη.     Το άλλο  αφορά  την υπόθεση του έργου της αποχέτευσης   που ξεκίνησε από το 2004. Ανατρέψαμε τις αβάσιμες απαιτήσεις του ανάδοχου ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.800.000) και όχι στα λόγια αλλά στην πράξη   με Υπουργική Απόφαση  υπερ της ΔΕΥΑΝ.  Κατόπιν προσφυγής μας, αποδείξαμε ότι μας χρέωσαν εργασίες δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον ,βγήκαμε νικητές και περάσαμε ένα εμπόδιο ακόμη από την λάθος πολιτική διοίκηση προηγουμένων διοικήσεων .                                                                                               

Στον τομέα των έργων, εντάξαμε την αποχέτευση του Αντιρρίου και την αντικατάσταση  δικτύου ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»,  καθώς και τρία   μικρότερα έργα στο Leader αξίας πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ τα οποία δυστυχώς καθυστερεί αδικαιολόγητα η προκήρυξη τους με κίνδυνο τα δυο μεγάλα έργα του Φιλοδημου να χαθουν .   Στην τιμολόγηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΝ , φτιάξαμε νέο και δίκαιο πρόγραμμα Κοινωνικής Τιμολογιακής Πολιτικής προκειμένου να ενταχθούν συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη με κάθε διαφάνεια και αφήσαμε έτοιμη μελέτη  για την βελτίωση της.   

Μειώσαμε τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης στο μισό παρά τις αντιδράσεις και φέραμε πάνω από τριακόσιες αιτήσεις σύνδεσης ( τόσες δεν ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια), οι οποίες  καθυστερούν αδικαιολόγητα να γίνουν και χάνονται έσοδα για την επιχείρηση.           

Είχε γίνει ανάθεση η σύνδεση του αγωγού αποχέτευσης στη θέση ιδιοκτησίας Ρέκκα ώστε να μην χύνονται λύματα από το δίκτυα της αποχέτευσης δυτικά της πόλης στη θάλασσα ( τρία συγκροτήματα εργατικών κατοικιών Ναύπακτος Ι ,Ναύπακτος ΙΙ , Ναύπακτος ΙΙΙ  ,Μαμουλαδα,  Γήπεδο και ένα μεγάλο μέρος  κατοικιών  της Παλαιοπαναγιας) . Χρειαζόταν μια μικρή μεταβολή  στη μελέτη  ειπώθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο   από φρεάτιο να μετατραπεί σε αντλιοστάσιο  λόγω προβλήματος υψομετρικής διαφοράς των δύο αποχετεύσεων που συναντήσαμε κατά την εκσκαφή και αντί αυτού διακόπηκε το έργο με το σκεπτικό να γίνει νέα μελέτη και η ΔΕΥΑΝ να χρεωθεί  το κόστος  μιας  μελέτης  επιπλέον. Να τονισω οτι ο μελετητης του εργου εμενει στην ιδια μελετη γνωριζοντας το προβλημα που προεκυψε προθετοντας μια αντλια .  

Έως το 2014 που παραδόθηκε το έργο της αποχέτευσης  δεν νοιάστηκε για την σύνδεση  παλιάς με την νέα αποχέτευση ΚΑΝΕΝΑΣ είτε  αυτός λέγονταν  δήμαρχος, πρόεδρος, διευθυντής κτλ  Κανείς!  Έκαναν  χατίρια εις βάρος των πολιτών και της μόλυνσης της θάλασσας στην Παλαιοπαναγια  με ότι αυτό μέλει γενέσθαι για τον τόπο μας .  Όλα αυτά  άλλαξαν  από το Σεπτέμβριο  του  2017 ,  θέσαμε  τις βάσεις και βάλαμε  την ΔΕΥΑΝ σε μια  νέα πορεία, όπου η νέα διοίκηση απερίσπαστη  έπρεπε να συνεχίσει ώστε η επιχείρηση  να  συνεχίσει   την σωστή λειτουργία της  και τον σκοπό της κατά τον καλύτερο τρόπο για τους κατοίκους και τον  Δήμου μας.   Αντίθετα, όμως με λύπη διαπιστώνουμε πολλοί, ότι  όλα πάνε πίσω, όλα  γυρίζουν σε παλιές τακτικές κα με τις καταγγελίες του  κ. Γούλα  θα συμφωνήσω και εγώ . Θα είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση  θίγει το συμφέρον του τόπου. Γνωρίζω ότι έχει γίνει και άλλη παραίτηση από το ΔΣ της επιχείρησης . Παρακαλώ όμως τον κ. Γούλα να παραμείνει στην θέση του , γιατί άτομα με ήθος και αγάπη για αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν στο Δημοτικό συμβούλιο.                                            

 Κύριε Δήμαρχε  παρέλαβα :μια ΔΕΥΑΝ με χρέη πολλων εκατομμυριων, πραξεις κατασχσεσεως εναντιον της σε εφαρμογη και  δικαστικές διαμάχες και ενα   ταμείο 160.000 ευρω . Σας παρέδωσα: τακτοποιημένες οικονομικές εκκρεμότητες  λυμένα χρόνια προβλήματα ,εγκρισεις εργων και εργα σε εξελιξη και ταμείο  750. 000 ευρώ, και σε ολα αυτα εβαλαν πλατη οι πολιτες . Προβληματιστείτε τώρα που είναι νωρίς ακόμα! Εγώ θα είμαι  εδώ   για    την οποιαδήποτε συνδρομή   χρειαστείτε  με γνώμονα πάντα το καλό και την ανάπτυξη  του τόπου μας.  

<< Είτε θα τον βρεις το δρομο είτε θα τον φτιάξεις  >>

ΣΜΠΟΥΚΗ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ  

Πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close